FN Brno: Otevření rekonstruovaných operačních sálů KPRCH

13.02.2017 19:48

V rámci stavby s oficiálním názvem "FN Brno – rekonstrukce operačních sálů KPRCH" byla v areálu FN Brno Bohunice provedena rekonstrukce a modernizace části prostor Kliniky popálenin a rekonstrukční chirurgie a dvou operačních sálů v úrovni 1. NP pavilonu CH. Ve většině dotčených prostor se jedná o kompletní rekonstrukci. Dále ze severní strany objektu CH byla přistavěna nová lůžková jednotka dospělých, která zahrnuje 7 lůžkových pokojů s celkovou kapacitou 16 lůžek včetně zázemí. Kapacita původní lůžkové jednotky se nemění. Zároveň byly provedeny drobné úpravy sociálního zázemí dětského oddělení a personálu JIP.

FN Brno: Otevření rekonstruovaných operačních sálů KPRCH
Foto: fnbrno.cz
Popisek: Fakultní nemocnice Brno - logo

Rekonstrukce operačních sálů postavených v 90. letech 20. století nebyla možná bez jejich prostorového rozšíření, což logicky vedlo k nutnosti rozšířit stávající prostory a vybudovat přístavbu nového oddělení intermediální a standardní péče pro dospělé popálené pacienty. Nové operační sály budou v prvé řadě sloužit k léčbě popálených pacientů, která spočívá především v chirurgických výkonech a převazech. Léčba rozsáhle popáleného pacienta je natolik specifická, že vyžaduje několik desítek náročných a často i velmi riskantních operačních výkonů. Proto je nezbytné budovat popáleninová centra jako spojený jednotný komplex lůžkových oddělení bezprostředně navazujících právě na operační sály, které musí být nepřetržitě a okamžitě k dispozici.

Stavba byla zahájena 14. června 2016, kdy bylo předáno staveniště zhotoviteli, kterým jsou společnosti HOCHTIEF CZ, a. s., a STAEG Development, spol. s r. o. Akce byla realizována dle projektové dokumentace zpracované firmou LT Projekt, a. s. za stavebního dozoru OHTS – Oddělení inženýrských činností. Celkové náklady dosahují včetně přípravy, projektů a DPH částky 72,781 mil. Kč. Stavba byla spolufinancována z dotace Ministerstva zdravotnictví ČR a byla dokončena k 30. listopadu 2016.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…