FN Brno: Pacienti s lupénkou mohou bezplatně a bez objednání zkonzultovat svoji léčbu

17.10.2018 9:58

U příležitosti Světového dne lupénky vyzývají dermatologové své pacienty s již diagnostikovanou lupénkou, aby navštívili vybraná pracoviště, kde budou moci konzultovat všechny dostupné možnosti léčby. Lidé z Brna a okolí mohou bez předchozího objednání navštívit 24. října 2018 Dermatovenerologické oddělení Fakultní nemocnice v Brně, na adrese Jihlavská 25, a to v čase od 14 do 18 hodin.

FN Brno: Pacienti s lupénkou mohou bezplatně a bez objednání zkonzultovat svoji léčbu
Foto: fnbrno.cz
Popisek: Fakultní nemocnice Brno - logo

„Pacienti z Brna a okolí mají příležitost probrat svůj zdravotní stav a možnosti terapie s našimi odborníky. Na našem oddělení léčíme několik set pacientů s lupénkou, z toho kolem 200 pacientů s těžkou formou,“ říká MUDr. Olga Faustmannová, Ph.D., MBA z dermatovenerologického oddělení Fakultní nemocnice Brno.

Lupénka je chronické, zánětlivé onemocnění kůže, kterým je ve světě postiženo více než 100 milionů lidí, v České republice pak 200-300 tisíc osob. S lupénkou souvisí i jiné závažné nemoci, k nimž patří zánětlivé onemocnění kloubů (psoriatická artritida), kardiovaskulární choroby, metabolický syndrom, vysoký krevní tlak, cukrovka nebo deprese. Lupénka je nevyléčitelné onemocnění, lze ji však úspěšně léčit. Důležitá je správná a včasná diagnóza, adekvátní léčba. Nemocní by proto měli aktivně hledat účinné možnosti léčby a konzultovat je se svým lékařem nebo ve specializovaných dermatologických centrech, kterých je v České republice celkem osmnáct.

Pro pacienty, kteří se rozhodnou navštívit dermatologické centrum, může být nápomocen web ZDE. Ten radí, aby si pacienti před návštěvou lékaře sepsali, jak lupénka ovlivňuje jejich život v průběhu dne, týdne, měsíce nebo roku. Nemusí se jednat pouze o fyzické příznaky, důležité jsou všechny dopady, které onemocnění má na jejich rozpoložení, chování.
Pacienti by se neměli bát na cokoliv zeptat, měli by být otevření novým terapeutickým metodám. Díky pokrokům ve výzkumu dnes existuje podstatně více možností léčby lupénky než dříve.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ÚOHS: SC Czech může posílit v oblasti kovodělného průmyslu

16:46 ÚOHS: SC Czech může posílit v oblasti kovodělného průmyslu

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže povolil ve zjednodušeném řízení spojení soutěžitelů, v jehož dů…