FN Brno: Pobyt v inkubátorech zpříjemní nové pelíšky. Darovali je motorkáři

13.09.2018 18:40

Předseda Motoklubu Kiliangang Tomáš Opluštil spolu se svými přáteli přivezli dnes speciální pelíšky pro nedonošené novorozence jak na Pediatrickou kliniku, tak na Neonatologické oddělení FN Brno.

FN Brno: Pobyt v inkubátorech zpříjemní nové pelíšky. Darovali je motorkáři
Foto: fnbrno.cz
Popisek: Fakultní nemocnice Brno - logo

Od motorkářů je to pro Fakultní nemocnici obrovský a velmi hezký dar, který pomůže zpříjemnit malým novorozencům jejich první dny a týdny v inkubátorech na obou zdravotnických pracovištích.

Speciální pelíšky totiž mají důležitou roli při zdárném vývoji předčasně narozených dětí. Poskytují jim nejen pocit bezpečí, ale udržují jejich termoregulaci a zabraňují proleženinám. Pelíšek je dále součástí konceptu bazální stimulace a vývojové péče. Díky němu se miminko přibližuje prostředí, jaké mělo v děloze. Cítí se v něm mnohem pohodlněji. Zároveň je velmi pozitivní pro maminku, protože vidí, že její dítě je spokojené.

Jakýkoliv předčasný start do života znamená obrovský stres pro miminko. Pelíšek mu ho pomůže výrazně zmírnit. Klidně spí, nepláče, což je velice důležité. Šetří tak síly, které nutně potřebuje pro následný vývoj.

Fakultní nemocnice Brno děkuje dárcům z Motoklubu Kiliangang na Blanensku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

7:23 České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

Poslední dubnový víkend se poprvé v letošním roce otevře ČD Muzeum v Lužné u Rakovníka. Pro návštěvn…