FN Brno: Známý šéfkuchař vaří pro zdravotníky, díky tomu dává práci i lidem s hendikepem

30.03.2021 22:11

Jako v prvotřídní restauraci, tak si připadali zdravotníci na dvou covidových odděleních FN Brno, kteří dostali výborné menu od šéfkuchaře Marcela Ihnačáka.

FN Brno: Známý šéfkuchař vaří pro zdravotníky, díky tomu dává práci i lidem s hendikepem
Foto: fnbrno.cz
Popisek: Fakultní nemocnice Brno - logo

Pokrmy se připravovaly v zázemí restaurace v bunkru pod brněnským Špilberkem, michelinskému kuchaři pomáhali v kuchyni také čtyři kuchaři, kteří v době nouzového stavu nemají práci, a jejich sociální situace není jednoduchá.

Anketa

Je smrt Petra Kellnera ztrátou pro Českou republiku?

77%
11%
hlasovalo: 14369 lidí

Nápad odměnit zdravotníky a zároveň podpořit lidi bez práce dostal spolek AMERFO, který provozuje v Brně zážitkovou expozici v bunkru pod Špilberkem a sociální podnik Franz Kafka Špitál, kde zaměstnává osoby s hendikepem. Impulsem byla nešťastná událost, která otřásla nejen celým spolkem, proto se rozhodli dát lidem, kteří nemohou pracovat naději a možnost si přivydělat.

Šéfkuchař Marcel Ihnačák, který je členem správní rady spolku, proto společně s kuchaři z bunkru připravil jídlo pro covidové jednotky. "Chceme podpořit zdravotníky, poděkovat jim a vyzvat všechny, aby vydrželi dodržovat opatření i přes Velikonoce, aby počty nakažených nezačaly zase stoupat," řekl šéfkuchař.

Pro zdravotníky to bylo v zajeté rutině zpestření dne. "Je to něco nestandardního, a kor v takovém množství a tak vynikajíci kvalitě. Určitě to zvedne náladu, je to takový příjmený bod dne," říká jedna ze zdravotnic, která si na meníčku od šéfkuchaře pochutnala.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…