FN HK průběžně hledá dárkyně mateřského mléka potřebného pro novorozence

10.01.2023 16:22 | Tisková zpráva

Fakultní nemocnice Hradec Králové průběžně hledá dárkyně mateřského mléka, které potřebuje pro zajištění výživy novorozenců hospitalizovaných na Dětské klinice FN HK. Nemocnice vyzývala dárkyně již na konci září loňského roku, kdy se podařilo získat desítku externích dárkyň, díky kterým nemocnice získala téměř 100 litrů mateřského mléka.

FN HK průběžně hledá dárkyně mateřského mléka potřebného pro novorozence
Foto: fnhk.cz
Popisek: Fakultní nemocnice Hradec Králové

„Moc děkujeme všem maminkám, které zareagovaly na naši loňskou výzvu a především těm, které se do programu darování mateřského mléka aktivně zapojily. Část z nich už s darováním mléka přestává a my potřebujeme zajistit další dárkyně mateřského mléka,“ uvedla vedoucí Tkáňové ústředny a Mléčné banky FN HK, Mgr. Miroslava Jandová Ph.D.

Fakultní nemocnice Hradec Králové pro podporu darování mateřského mléka v roce 2022 nově zavedla možnost týdenních svozů mateřského mléka ze vzdálenosti do 50 kilometrů od Hradce Králové.

Za dobrovolné darování nabízí dárkyním příspěvek na stavu ve výši 250 Kč,- za litr mikrobiologicky nezávadného mateřského mléka. Nemocnice má zájem o mléko dárkyň do šesti měsíců věku dětí. Pro zajištění dostatku mléka nemocnice také oslovila zdravotnická zařízení v regionu, která formou letáčků o této aktivitě informující kojící ženy.

Nemocnice kromě externích dárkyň využívá také mléko od dárkyň hospitalizovaných přímo ve Fakultní nemocnici Hradec Králové. Darované mléko je ošetřeno pasterizací a následně zmrazeno. Podle potřeby je pak používáno pro výživu převážně nedonošených či nemocných novorozenců hospitalizovaných v hradecké nemocnici. „Budeme rádi za šíření této výzvy, abychom oslovili co nejvíce žen, které by se mohly do darování mateřského mléka zapojit, a to nejen nyní, ale i v budoucnosti.“ uvedla Jandová.

Více informací o darování mateřského mléka je možné najít ZDE nebo na telefonním čísle 495 833 750 od 6:00 do 15:30 hodin.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…