FN Hradec Králové: Klinika urgentní medicíny se připojí k Mezinárodnímu dni urgentní medicíny

18.05.2022 9:15 | Tisková zpráva

Klinika urgentní medicíny Fakultní nemocnice Hradec Králové se letos 27. května 2022 opět připojí k Mezinárodnímu dni urgentní medicíny (Emergency Medicine Day), který připomíná důležitost této oblasti zdravotnictví pro pacienty.

FN Hradec Králové: Klinika urgentní medicíny se připojí k Mezinárodnímu dni urgentní medicíny
Foto: fnhk.cz
Popisek: Fakultní nemocnice Hradec Králové

Na stěnách čekárny v přízemí budovy Emergency bude umístěno několik posterů přibližujících zájemcům práci letos na začátku roku ustanovené kliniky a také vzdělávání v této oblasti, kterou odborníci z kliniky zajišťují.

„Důležitost urgentní medicíny v posledních letech roste v souvislosti s nárůstem počtu pacientů, kteří k nám přicházejí, postupně se blížíme k hranici 50.000 pacientů ročně, což klade mimořádně nároky na personál naší kliniky. Naše klinika je prvním kontaktem akutních pacientů s nemocnicí a je nutné jejich příjem a distribuci na další pracoviště dobře organizovat,“ uvedl přednosta kliniky a lékařský náměstek FN HK doc. MUDr. Jaromír Kočí, Ph.D., FACS.

Oddělení urgentní medicíny FN HK se od začátku letošního roku změnilo na Kliniku urgentní medicíny, jedná se o první kliniku zaměřenou na urgentní medicínu v celé České republice. Péče o pacienty je zajišťována na třech částech – ambulantní část slouží pro poskytování péče pacientům bez závažného postižení zdraví, na ni navazuje expektační část s osmi monitorovanými lůžky a resuscitační část, kde je na pěti lůžkách poskytována péče pacientům v přímém ohrožení života.

Mezinárodní den urgentní medicíny připravuje Evropská společnost urgentní medicíny. Akce se koná od roku 2015 a má za cíl podporovat a zvyšovat povědomí o urgentní medicíně jako o relativně novém oboru medicíny.

Více informací najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

16:08 Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

Stále více spotřebitelů mění dodavatele energií. Řada z nich se přitom o proces přechodu mezi obchod…