FN Hradec Králové: Na Psychiatrické klinice vznikla nová herna a čekárna pro děti

04.10.2022 13:30 | Tisková zpráva

Nová herna a čekárna pro dětské pacienty Psychiatrické kliniky Fakultní nemocnice Hradec Králové, kterou vybudovala Nadace Archa Chantal, se dočkala slavnostního otevření.

FN Hradec Králové: Na Psychiatrické klinice vznikla nová herna a čekárna pro děti
Foto: fnhk.cz
Popisek: Fakultní nemocnice Hradec Králové

Hernu mohou děti s rodiči využívat již od loňského roku, slavnostní otevření bylo odloženo na letošní rok kvůli v loni probíhající pandemii COVID-19. 

Anketa

Zvažovali byste na Hrad volbu Josefa Středuly?

50%
hlasovalo: 7668 lidí

„Jsem moc ráda, že vznikla další krásná herna, která dětem umožňuje zapomenout na jejich starosti a problémy. Za tímto projektem je spousta práce a energie, chci také poděkovat partnerům nadace, kteří projekt podpořili,“ uvedla během slavnostního otevření zakladatelka nadace Chantal Poullain-Polívková, která ocenila práci všech lékařů a sester v nemocnici. „Psychiatrie pro dětí je momentálně velmi náročný a potřebný obor. Psychiatrická klinika FN HK je velmi hezká moderní budova, kde každý dětský i dospělý pacient najde to své, pro sebe určitě pozitivní k lepší rekonvalescenci a léčbě. Velmi rádi jsme zanechali stopu naší nadační činnosti právě zde,“ dodala Chantal Poullain-Polívková.

Nová herna nazvaná Svět u moře nabízí dětem možnost hraní si v hřišti ve tvaru lodě, prostor pro relaxaci, místo pro knížky a hračky a to vše za zvuků mořských vln. Výtvarný návrh a realizaci zajistila Mgr. Lucie Štejnar. Vybudování herny stálo téměř 200.000 korun, vybudování hřiště podpořilo několik sponzorů a partnerů.

Nadace Archa Chantal pomáhá zlepšovat prostředí pro dětské pacienty ve zdravotnických zařízení téměř 30 let, díky sponzorům se podařilo realizovat projekty za skoro 60 milionů korun. Bližší informace je možné najít ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…