FN Hradec Králové: Očkovací centrum bude od 11. března očkovat vakcínou firmy Novavax

08.03.2022 12:08 | Tisková zpráva

Očkovací centrum Fakultní nemocnice Hradec Králové od 11. března 2022 nabídne zájemcům možnost aplikace očkovací látky Nuvaxovid od společnosti Novavax. Očkování touto vakcínou bude možné výhradně na Pavilonu profesora Bašteckého každý pátek od 8:00 do 14:00 hodin, na očkování je možné dorazit i bez předchozí registrace.

FN Hradec Králové: Očkovací centrum bude od 11. března očkovat vakcínou firmy Novavax
Foto: fnhk.cz
Popisek: Fakultní nemocnice Hradec Králové

„Zásoby vakcín společnosti Pfizer i Novavax jsou dostatečné, v poslední době evidujeme pokles zájmu o očkování a při registraci je možné si zvolit termín aplikace vakcín prakticky okamžitě,“ uvedl vedoucí Očkovacího centra FN HK MUDr. Pavel Kosina. Bližší informace o provozu Očkovacího centra FN HK je možné najít ZDE.

Proteinová vakcína Novavax je prioritně určena pro vakcinaci dospělých, je dvoudávková a interval mezi aplikací obou dávek je 21 dní. Zájemci o očkování touto vakcínou se mohli od 1. února předregistrovat, všichni registrovaní budou o termínu očkování ve vybraném místě informováni SMS. Registrovat se lidé mohou i nadále prostřednictvím odkazu ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Královéhradecký kraj: Vybrané turistické linky už vyjely

16:13 Královéhradecký kraj: Vybrané turistické linky už vyjely

V sobotu 27. dubna vyjely vybrané turistické autobusové a vlakové linky Veřejné dopravy Královéhrade…