FN Hradec Králové: Po poklesu, způsobeném pandemií, se počty odběrů dostaly loni na úroveň roku 2018 či 2019

09.02.2022 21:20 | Tisková zpráva

Transfuzní oddělení Fakultní nemocnice Hradec Králové v loňském roce provedlo celkem 17 212 odběrů plné krve a také 14 755 plazmaferéz. Po poklesu v roce 2020, který byl způsobený pandemií COVID-19, se počty odběrů dostaly v roce 2021 na úroveň z let 2018 či 2019.

FN Hradec Králové: Po poklesu, způsobeném pandemií, se počty odběrů dostaly loni na úroveň roku 2018 či 2019
Foto: fnhk.cz
Popisek: Fakultní nemocnice Hradec Králové

Transfuzní oddělení FN HK i nadále hledá nové dárce krve. Ti jsou potřební pro nahrazení dárců, kteří kvůli vysokému věku či zdravotním stavu s darováním krve končí.

„V roce 2020 jsme kvůli COVID-19 provedli pouze 16.101 odběrů plné krve a 11.921 plazmaferéz, což bylo nejméně za několik posledních let. I přes pokles počtu odběrů se nám podařilo zajistit transfuzní přípravky všem pacientům naší nemocnice, kteří je ke své léčbě potřebovali, protože v části roku byly kvůli pandemii COVID-19 odloženy neakutní operační výkony,“ uvedl k meziročnímu srovnání primář Transfuzního oddělení Fakultní nemocnice Hradec Králové MUDr. Vít Řeháček.

Pro zajištění potřebného množství krve musí TO FN HK každý rok získat alespoň tisíc nových dárců krve. Zájemci o darování krve mohou bližší informace najít ZDE. TO FN HK se každoročně zapojuje do několika akcí, které darování krve podporují.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: 59 procent domácností, které si pořídí fotovoltaiku s baterií, sníží spotřebu minimálně o 20 procent

11:59 ČEZ: 59 procent domácností, které si pořídí fotovoltaiku s baterií, sníží spotřebu minimálně o 20 procent

Číslo týdne