FN Hradec Králové: První dárci dnes darovali krev v nové budově transfuzního oddělení

11.12.2020 17:05

První dárci dnes darovali krev a krevní složky v nové budově Transfuzního oddělení Fakultní nemocnice Hradec Králové. Objekt za 140 milionů korun nabízí lepší zázemí pro dárce i pro personál. Původní budovu transfuzního oddělení, která již nesplňovala požadavky moderní medicíny, čeká následně demolice.

FN Hradec Králové: První dárci dnes darovali krev v nové budově transfuzního oddělení
Foto: fnhk.cz
Popisek: Fakultní nemocnice Hradec Králové

Stavba začala loni v druhé polovině srpna, kdy společnost STAKO s. r. o. převzala staveniště. „Jsme rádi, že se přes veškeré komplikace způsobené situací s COVID-19, která například komplikovala dodávky některých materiálů, podařilo stavbu dokončit. Poděkovat také musím všem, kteří se podíleli na doslova bleskovém přestěhování z původního objektu,“ uvedl ředitel FN HK prof. MUDr. Vladimír Palička CSc., dr. h. c.

Nový objekt, který je na fasádě označený červenou kapkou, nabízí moderní prostředí pro odběry krve a krevních složek, zázemí pro jejich zpracování a pro všechny laboratorní činnosti. „Nová budova transfuzního oddělení splňuje nejpřísnější požadavky kladené na výrobce léčiv z lidské krve a na laboratoře oboru transfuziologie a imunohematologie,“ řekl primář Transfuzního oddělení Fakultní nemocnice Hradec Králové MUDr. Vít Řeháček.

Kvůli výstavbě byly dočasně přemístěny odběry plazmy do třetího patra Pavilonu profesora Bašteckého, od dneška dárci krve i plazmy směřují do nového objektu.

Transfuzní oddělení FN HK odebírá bezpříspěvkovým dárcům krev a krevní složky, které dále zpracovává, vyšetřuje a dodává transfuzní přípravky na oddělení nemocnice, kde ji dostávají pacienti. V případě zájmu o darování krve najdete informace ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…