FN Hradec Králové: Ředitelem nemocnice se od 1. září 2022 stal MUDr. Aleš Herman, Ph.D.

01.09.2022 20:29 | Tisková zpráva

Ředitelem Fakultní nemocnice Hradec Králové je od čtvrtka 1. září 2022 MUDr. Aleš Herman, Ph.D., kterého do funkce jmenoval ministr zdravotnictví.

FN Hradec Králové: Ředitelem nemocnice se od 1. září 2022 stal MUDr. Aleš Herman, Ph.D.
Foto: fnhk.cz
Popisek: Fakultní nemocnice Hradec Králové

MUDr. Herman ve funkci nahradil prof. MUDr. Vladimíra Paličku, CSc., dr. h. c., který ministra požádal o uvolnění z funkce. Nový ředitel FN HK se chce zaměřit na další rozvoj nemocnice, za důležité považuje například realizaci projektu Modernizace chirurgických oborů a dalších investičních akcí. 

Anketa

Zaslouží si Michail Sergejevič Gorbačov naši úctu?

59%
36%
hlasovalo: 16805 lidí

„Vracím se po letech do hradecké nemocnice, kde jsem po absolvování fakulty začínal pracovat jako lékař. Ve funkci ředitele chci zužitkovat všechny zkušenosti, které jsem při řízení státních i zdravotnických zařízení získal, k dalšímu rozvoji nemocnice,“ uvedl MUDr. Herman, který se v následujících dnech chce seznámit s nejbližšími kolegy a postupně začne navštěvovat pracoviště nemocnice.

MUDr. Herman absolvoval Lékařskou fakulty UK v Hradci Králové a pracoval jako kardiolog na I. interní klinice FN HK, následně založil a vedl soukromé centrum intervenční kardiologie v Pardubicích. V letech 2011 až 2018 působil jako ředitel Institutu klinické a experimentální medicíny v Praze. V letech 2019 až 2022 pracoval ve společnosti AGEL.

FN HK, která patří k největším zdravotnickým zařízením nejen ve východních Čechách, ale v celé České republice, zaměstnává více než 5000 lidí. Na více než 40 pracovištích zajišťuje pro pacienty zhruba 1370 lůžek, každoročně je hospitalizováno na 40.000 pacientů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Vyhodnocení akce Speed Marathon 2024

16:08 Policie ČR: Vyhodnocení akce Speed Marathon 2024

V pátek 19. dubna 2024 se na území České republiky uskutečnila celoevropská dopravně bezpečnostní ak…