FNUSA: 75 pacientů s onemocněním COVID-19

30.12.2020 14:33

Momentálně máme ve Fakultní nemocnici u sv. Anny v Brně celkem 75 pacientů s onemocněním COVID-19. Devět je na anesteziologicko resuscitační klinice, z toho osm na umělé plicní ventilaci (jeden také na ECMO). Zdravotní stav všech je vážný.

FNUSA: 75 pacientů s onemocněním COVID-19
Foto: FNUSA
Popisek: FNUSA

17 pacientů je na jednotkách intenzivní péče na dalších klinikách, zbylí na lůžkách s HFNO (vysokoprůtoková nosní oxygenoterapie), kyslíkem a standardních lůžkách.

Pokud se jedná o nakažený zdravotnický personál – nemocných máme 97 zdravotníků – 23 lékařů, 73 nelékařů a 1 fyzioterapeut.

Nyní máme rezervu 40 lůžek+4 akutní s umělou plicní ventilací. Budeme stejně jako v minulosti reagovat na aktuální situaci a samozřejmě také na to, kolik budeme mít k dispozici personálu.

Ještě i dnes probíhá stále na klinikách, odděleních a také v očkovacích ambulancích očkování zdravotníků proti nemoci COVID-19. Dneškem tedy vyčerpáme všechny dávky. Proočkováno bude tisíc našich zdravotníků a několik pacientů, o další dávky jsme se „podělili“ s Masarykovým onkologickým ústavem (130), Centrem kardiovaskulární a transplantační chirurgie (150) a Jihomoravským krajem (krajské nemocnice). Včera jsme nakonec v Domově seniorů Vychodilova reálně naočkovali 98 klientů a 13 zaměstnanců, někteří klienti byli nemocní a dostanou vakcínu při další návštěvě našich zdravotníků.

Další dávky vakcíny by do naší nemocnice měly přijít 7. ledna, a to 9750 dávek.

Ptáte se hodně i na šestou dávku z ampule – od včerejšího večera, kdy možnost využít ji schválilo Ministerstvo zdravotnictví, ji tedy dnes využíváme také. Do té doby jsme mohli využívat pouze pět dávek – tak jak bylo určeno v Souhrnu údajů o přípravku, což je závazný dokument, kterým jsme povinni (pokud MZ neschválí něco jiného) se řídit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…