FNUSA: Dnes jsme v areálu nemocnice otevřeli třetí odběrové místo

26.10.2020 14:21

Momentálně máme ve Fakultní nemocnici u sv. Anny v Brně celkem 128 pacientů s onemocněním COVID-19. Třináct je na anesteziologicko resuscitační klinice, z toho 10 pacientů na umělé plicní ventilaci (jeden také na přístroji ECMO, tři na podpoře kyslíkem), zdravotní stav všech je vážný. 14 pacientů je na jednotkách intenzivní péče na dalších klinikách, zbylí na lůžkách s kyslíkem a standardních lůžkách.

FNUSA: Dnes jsme v areálu nemocnice otevřeli třetí odběrové místo
Foto: FNUSA
Popisek: FNUSA

Pokud se jedná o počty nakaženého zdravotnického personálu – celkem je nemocných 111 zdravotníků – 21 lékařů, 85 nelékařů, 5 fyzioterapeutů. V pracovní karanténě máme 160 zaměstnanců, v domácí karanténě 43. Na OČR je 35 zaměstnanců.

Dnes jsme v areálu nemocnice otevřeli třetí odběrové místo. Nachází se stejně jako dvě předchozí místa v budově C, jedná se vlastně o třetí ambulanci na stejném místě. Zájem o odběry je stále vyšší, dnes ráno bylo možné objednat se k nám nejdříve v sobotu 31. října. Denně teď budeme mít zhruba 330 stěrů – ať již veřejnost (indikovaní i samoplátci), naše pacienty či vybrané zaměstnance. Obě naše laboratoře nyní vyhodnocují necelých 700 vzorků, během následujících dvou týdnů bychom se chtěli dostat na celkové číslo 1300 a pomoci tak i dalším zdravotnickým zařízením, jejichž laboratorní kapacita není tak vysoká.

Stále platí, že máme cca 10 procent samoplátců a zhruba 30 procent testovaných je pozitivních na onemocnění COVID-19.

Pokud se jedná o nástupy mediků a dalších vysokoškoláků se zdravotnickým zaměřením, 42 jich již nastupuje tento týden do směn, 18 dalších se připravuje. Prozatím se k nám nedostali žádní středoškoláci, zažádali jsme si o 67.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Důvěra spotřebitelů i podnikatelů v ekonomiku dále roste

13:21 Český statistický úřad: Důvěra spotřebitelů i podnikatelů v ekonomiku dále roste

Souhrnný indikátor důvěry (indikátor ekonomického sentimentu), vyjádřený bazickým indexem, se mezimě…