FNUSA: Momentálně nemáme žádného pacienta s koronavirem

28.01.2020 16:26

Stručné odpovědi na nejčastější otázky

FNUSA: Momentálně nemáme žádného pacienta s koronavirem
Foto: FNUSA
Popisek: FNUSA

Ve Fakultní nemocnici u sv. Anny nemáme momentálně žádného pacienta s koronavirem. Vzhledem k tomu, že naše nemocnice nedisponuje infekční klinikou nebo oddělením, s velkou pravděpodobností by tady ani takový pacient nebyl přivezen.

V našich lékárnách a prodejně zdravotnických potřeb registrujeme od včerejška obrovský zájem především o roušky a zvýšený zájem o prostředky na desinfekci rukou. Zatímco od začátku ledna se do konce minulého týdne prodalo 7 roušek, včera to bylo 200 kusů a dnes jsme již vyprodáni. Museli jsme objednat dalších 1000 ks, které budou v prodeji během zítřka.

Respirátory jsme historicky v lékárnách ani prodejně zdravotnických potřeb nikdy neprodávali a neprodáváme je ani teď.

Fakultní nemocnice u sv. Anny v Brně provozuje tři lékárny a jednu prodejnu zdravotnických potřeb.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tisková zpráva

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SVS: Veterinární dozor se na jaře zaměřuje na začínající farmářské trhy

7:06 SVS: Veterinární dozor se na jaře zaměřuje na začínající farmářské trhy

S příchodem jara v České republice tradičně startuje také sezóna farmářských trhů a Státní veterinár…