FNUSA: Očkujeme stále vlastními silami zhruba tisíc lidí denně

22.04.2021 17:56

Ve Fakultní nemocnici u sv. Anny v Brně je momentálně hospitalizováno celkem 42 pacientů s onemocněním COVID-19.

FNUSA: Očkujeme stále vlastními silami zhruba tisíc lidí denně
Foto: FNUSA
Popisek: FNUSA

Devět pacientů je na anesteziologicko resuscitační klinice na umělé plicní ventilaci (čtyři také na přístroji ECMO). Zdravotní stav všech pacientů na klinice je velmi vážný.

13 pacientů covid+ je na jednotkách intenzivní péče na dalších klinikách (jeden na umělé plicní ventilaci), stav pěti z nich je vážný. Zbylí pacienti jsou na lůžkách s HFNO (vysokoprůtoková nosní oxygenoterapie), kyslíkem a standardních lůžkách.

Pro pacienty covid+ máme nyní vyčleněných volných 20 standardních lůžek, 10 JIP lůžek a šest s umělou plicní ventilací. V současné době máme 26 nakažených zdravotníků – jednoho lékaře a 25 nelékařů.

Včera jsme již měli 48 operací, co je číslo, které tady od podzimu nebylo. Stále to má však ještě daleko k běžným 60 - 65 operacím denně.

Očkujeme stále vlastními silami cca 1000 lidí denně (o víkendu méně), a to v očkovacím centru FNUSA, očkovacím centru Hustopeče + mobilní očkovací tým. Momentálně nemáme opět před tzv. virtuální závorou žádné zájemce, všichni již mají termín. Na příští týden jsou volná místa jak přímo u nás ve FNUSA /od čtvrtka, konkrétně ve čtvrtek 3OO míst, v pátek 320/, tak v Hustopečích /již od pondělka, konkrétně v pondělí 350, v úterý 530 atd./. Apelujte, prosím, na seniory nad 65 let, aby se zaregistrovali. I když je pravdou, že jakmile se spustí další věková kategorie, opět se to zaplní.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…