FNUSA navázala spolupráci s Lékaři bez hranic

22.04.2022 15:44 | Tisková zpráva

Fakultní nemocnice u sv. Anny v Brně podepsala dohodu o spolupráci s Lékaři bez hranic, neziskovou organizací poskytující zdravotnickou a humanitární pomoc v konfliktních nebo jinak zasažených oblastech. Spolupráce zaměstnancům nemocnice v případě zájmu o účast na projektu usnadní výběrové řízení a následně i výjezd na samotné mise.

FNUSA navázala spolupráci s Lékaři bez hranic
Foto: FNUSA
Popisek: FNUSA

Na seznamovací seminář, při kterém zástupkyně organizace Lékaři bez hranic představily možnosti spolupráce, přišlo zhruba čtyřicet zájemců z řad lékařů i zdravotních sester. „Jsem dlouholetou dárkyní a o výjezdu jsem uvažovala už mnohokrát, aktuálně ale nejsem v rodinné situaci, která by to umožňovala,“ říká MUDr. Lenka Černohorská, Ph.D. „Pokud by se situace změnila, neváhala bych a přihlásila se,“ dodala vedoucí lékařka Mikrobiologického ústavu Fakultní nemocnice u sv. Anny v Brně a LF MU. Nemocnice se spoluprací s Lékaři bez hranic zavazuje mimo jiné k poskytnutí pracovního volna pro účast na misích.

„Jsme rádi, že našim zaměstnancům můžeme ve spolupráci s Lékaři bez hranic nabídnout novou zkušenost a usnadnit jim cestu k tomu, aby se na pár měsíců podívali, jak to funguje jinde,“ zahájil seminář ředitel Fakultní nemocnice u sv. Anny v Brně Ing. Vlastimil Vajdák.

Kromě Dagmar Chmelíkové z HR české kanceláře Lékařů bez hranic, která zájemcům představila základní principy organizace a možnosti zapojení se do projektu, si posluchači vyslechli také porodní asistentku Adélu Pártlovou. Ta realisticky zprostředkovala zkušenosti ze svých tří misí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…