FNUSA otevřela druhé odběrové místo

12.10.2020 13:36

Fakultní nemocnice u sv. Anny v Brně otevřela druhé odběrové místo pro testování onemocnění COVID-19. Kapacita testování se tím zvýší na 250 lidí denně.

FNUSA otevřela druhé odběrové místo
Foto: FNUSA
Popisek: FNUSA

Dnes ráno v 7:00 hodin začalo fungovat v areálu nemocnice druhé odběrové místo pro testování onemocnění COVID-19. „Snažíme se otestovat co nejvíce lidí, ale naše kapacita je samozřejmě omezená, zejména ta personální. Takže jsem rád, že se nám povedlo sehnat zdravotníky a mohli jsme testování rozšířit. Pokud bude ze strany veřejnosti velký zájem, zvažujeme otevření dalšího místa,“ uvedl ředitel Fakultní nemocnice u sv. Anny v Brně ing. Vlastimil Vajdák.

Nová odběrová místnost je prakticky na stejném místě jako ta stará, jedná se jen o další ambulanci. Zájemci o testování tedy mohou přijít do budovy C vchodem z Leitnerovy ulice. „Testujeme pouze objednané zájemce. A to jak pacienty indikované praktickým lékařem, tak samoplátce,“ dodala náměstkyně pro ošetřovatelskou péči Fakultní nemocnice u sv. Anny v Brně Mgr. Jana Zvěřinová.

Nové odběrové místo bude zatím fungovat ve všedních dnech v čase 7:00 – 15:00 hodin (dosavadní je otevřeno v čase 7:00-18:30). Nemocnice bude díky navýšení kapacity testovat až 250 lidí denně – kromě objednané veřejnosti také hospitalizované pacienty a vybrané zaměstnance. Podle aktuálních informací z objednávkového systému je nyní čekací doba v průměru 2-3 dny. Momentálně se dá objednat na středu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…