FNUSA začala používat tzv. žvýkací PCR testy i pro veřejnost

10.06.2021 10:49

Fakultní nemocnice u sv. Anny v Brně vychází vstříc zájemcům o preventivní neinvazivní „žvýkací“ PCR testy a otevřela pro ně další testovací místo ve svém areálu. Testování je určeno pouze pro preventivní testování, a to samoplátců i těch, kterým ho hradí zdravotní pojišťovny.

FNUSA začala používat tzv. žvýkací PCR testy i pro veřejnost
Foto: FNUSA
Popisek: FNUSA

Testování probíhá v přízemí (vestibulu) budovy O1 v časech 7:30 – 17:15 hodin. Testovat se mohou dospělí i děti od tří let, výsledek obvykle obdrží do 24 hodin.

Anketa

Je správné, že Facebook smazal stránku poslance Lubomíra Volného?

11%
84%
hlasovalo: 16174 lidí

„Testujeme tímto způsobem již téměř tři tisíce žáků a studentů v deseti brněnských školách. Díky tomu byla ze strany veřejnosti velká poptávka, které se nedivím. Tyto PCR testy jsou neinvazivní, vše si člověk dělá sám, náš personál samozřejmě přímo na místě vysvětlí přesný postup. Jedná se o sterilní a vysoce nasákavý žvýkací tampon, který člověk vloží do úst, ponechá v puse minutu až dvě a poté tampon opět do zkumavky vrátí,“ říká obchodní náměstek Fakultní nemocnice u sv. Anny v Brně PharmDr. Filip Ovesný.

Také na tohle testování se musí lidé objednávat přes objednávkový systém na webových stránkách nemocnice www.fnusa.cz , a to přímo na odkazu „Způsob testování: PCR testy ze slin“. Bez objednání nebude test proveden.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…