Fakultní nemocnice Hradec Králové upozorní na problematiku proleženin

26.10.2017 17:15

Fakultní nemocnice Hradec Králové připravuje na 31. října 2017 preventivně-vzdělávací akci zaměřenou na problematiku dekubitů (proleženin). Zájemci, laická veřejnost, budou mít od 8:00 do 11:00 hodin v hale pavilonu interních oborů (budova č. 10) šanci získat více informací o možné prevenci a nutnosti včasné léčby. FN HK akci pořádá u příležitosti světového dne Stop dekubitům, který letos připadá na 16. listopad.

Fakultní nemocnice Hradec Králové upozorní na problematiku proleženin
Foto: fnhk.cz
Popisek: Fakultní nemocnice Hradec Králové

Odborníci poskytnou veřejnosti informace o problematice vzniku dekubitů, k vidění budou i speciální pomůcky, které v boji proti proleženinám pomáhají, například matrace do postelí, podložní kostky či patičky a mnohé další. Lidé se dozví i to, že mezi základní pravidla prevence patří polohování pacientů, sledování rizikových míst, péče o pokožku a vyvážená strava.

Proleženiny přes veškerou dostupnou péči vznikají nejen v domácím prostředí, ale u zhruba tří až pěti procent pacientů také v nemocnicích. „Vzhledem k tomu, že následná léčba je velmi finančně i časově náročná a někdy neúspěšná, je třeba o prevenci a moderních postupech léčby dekubitů vzdělávat i laickou veřejnost,“ říká Mgr. Dana Vaňková, náměstkyně pro ošetřovatelskou péči FN HK.

Problematice dekubitů bude věnován také odpolední seminář „STOP dekubitům“, který je určený pro zdravotnické profesionály nejen z FN HK, ale také pro zájemce z okolních zdravotnických zařízení.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP opraví tramvajovou trať na Letenském náměstí

13:04 DPP opraví tramvajovou trať na Letenském náměstí

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) začne od středy 17. dubna 2024 od brzkých ranních hodin s opravou…