Fakultní nemocnice v Brně navyšují kapacitu testovacích míst

12.08.2020 14:23

V souvislosti s povinností předkládat test na koronavirus při cestě do Řecka, navyšují obě brněnské fakultní nemocnice své testovací kapacity. Odběrová místa budou dále od pátku 14. srpna 2020 v provozu po dva víkendy po sobě s tím, že každý z nich zajistí jedna fakultní nemocnice.

Fakultní nemocnice v Brně navyšují kapacitu testovacích míst
Foto: fnbrno.cz
Popisek: Fakultní nemocnice Brno - logo

FN u sv. Anny

Odběry vzorků ve Fakultní nemocnici u sv. Anny v Brně probíhají v týdnu od 10. do 16. srpna každý den, tj. včetně víkendu, v čase 7:00 až 15:30 hodin. Stěry jsou odebírány pouze dospělým osobám, které si předem zarezervují přesný čas výkonu na webové stránce c19.fnusa.cz.

Spolu s rezervací termínu vyplní také formulář s potřebnými údaji, telefonické objednání proto není možné. „Prosíme zájemce, aby se k testu dostavovali přesně na rezervovaný čas, maximálně pět minut předem. Konkrétním časem odběru se snažíme zabránit kumulaci příchozích a zabezpečit tak co nejméně rizikový chod centra,“ uvedla náměstkyně pro ošetřovatelskou péči Mgr. Jana Zvěřinová.

Samoplátci za test zaplatí 1756 korun, vystavení certifikátu potvrzujícího negativní výsledek je přijde na 250 korun. Výsledek testu žadatelé získají nejpozději do 48 hodin od provedení výtěru.

Odběrové centrum pro testy na koronavirus se nachází v budově C v hlavním areálu nemocnice. Příchozím na odběr je vyhrazen pouze vstup z Leitnerovy ulice, odkud se dostanou na místo stěru po nejkratší možné, šipkami vyznačené trase. Areál FN tudy také opustí. Samozřejmostí je dodržování všech bezpečnostních a hygienických opatření včetně nasazené roušky i ve venkovních prostorech areálu.

Další informace jsou dostupné ZDE. S případnými dotazy se žadatelé mohou telefonicky obracet na číslo +420 739 005 395.

FN Brno

Odběrové stany FN Brno jsou v provozu celé prázdniny a postupně navyšují svoji kapacitu. Nyní fungují pondělí, středa a pátek v čase od 8.00 do 16.00 hodin.

Od pátku 14. 8. 2020 budou ve stanech dále i speciální týmy určené pouze pro budoucí návštěvníky Řecka, kteří se budou muset prokázat dokladem o své cestě do Řecka. Takoví zájemci budou testováni mimo rezervační systém.

FN Brno dále zajistí provoz testovacího stanu o víkendu 22. až 23. 8. 2020 v čase od 8 – 17 hodin (12 – 13 hod. polední pauza). Tyto dny jsou určeny pouze pro občany cestující do Řecka, nikoliv pro běžné samoplátce či indikované pacienty.

FN Brno zajišťuje chod odběrových míst prostřednictvím vlastních personálních kapacit, kdy jsou zapojeny také složky nelékařských technicko - hospodářských pracovníků. Dále jsou zde přítomni medici LF MU spolu se zdravotníky FN Brno.

Veškeré další informace o testování včetně přesné lokace, mapy a rezervačního systému naleznete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

19:15 Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

Protože se k našemu rozhodnutí uspořádat veřejnou sbírku na restaurování Památníku dětských obětí vá…