Fantom Londýna získal hlavní cenu na festivalu v jihokorejském Daegu

14.07.2015 13:36

Původní muzikál Národního divadla moravskoslezského Fantom Londýna získal 13. července hlavní cenu Festivalu DIMF (DAEGU INTERNATIONAL MUSICAL FESTIVAL). Mimo to putuje do Ostravy také ocenění za nejlepší ženský výkon ve vedlejší roli, a to pro Janu Musilovou (role Matka Henryho, Fantom Londýna) a cena za nejlepší mužský výkon v hlavni roli pro Lukáše Adama (role Henry, Fantom Londýna)!

Fantom Londýna získal hlavní cenu na festivalu v jihokorejském Daegu
Foto: ndm.cz
Popisek: Národní divadlo moravskoslezské

Začátkem července odletěl do Korey soubor operety/muzikálu Národního divadla moravskoslezského, aby se zde v několika představeních představil na Mezinárodním muzikálovém festivalu ve městě Daegu (Tegu) s původním českým muzikálem Fantom Londýna, který vznikl na objednávku NDM, měl zde v sezóně 2012/2013 svou světovou premiéru a je velmi divácky úspěšným.

Příběh lásky, děsuplných vražd i bujarého veselí odhaluje nikdy neobjasněné řádění sériového vraha za časů viktoriánského Londýna konce 19. století. Nový autorský muzikál se vrací k mysteriózní postavě Jacka Rozparovače, o němž dodnes nevíme téměř nic. Ačkoliv záhadné vraždy kněžek lásky v londýnské čtvrti Whitechapel ohrozily jen velmi malou část Londýna, měly obrovský dopad na celou tehdejší společnost. Během desítek let se zrodila řada pověstí a legend, na jejichž základě vznikly úspěšné romány, filmy a v NDM i zcela původní, tajuplný krimimuzikál, kde každá postava může být vrahem.

Na závěrečném galavečeru spojeném s udílením cen Festivalu DIMF získal Fantom Londýna hlavní cenu 9. ročníku Festivalu DIMF (DAEGU INTERNATIONAL MUSICAL FESTIVAL). Ceny osobně převzali oba představitelé a režisér a spoluautor libreta Lumír Olšovský s Pavlem Bárem, který se jako scénárista rovněž podílel na vzniku muzikálu. Mimo to putuje do Ostravy také ocenění za nejlepší ženský výkon ve vedlejší roli, a to pro Janu Musilovou (role Matka Henryho, Fantom Londýna) a cena za nejlepší mužský výkon v hlavni roli pro Lukáše Adama (role Henry, Fantom Londýna)!

Mezi nominovanými za nejlepší ženský výkon v hlavní roli byla také Martina Šnytová (role Evelyn, Fantom Londýna). Celkem se Fantom Londýna v průběhu festivalu odehrál před vyprodaným hledištěm pro tisíc pět set diváků čtyřikrát a skladby z něho zazněly i na slavnostním vyhlášení cen, které v přímém přenosu vysílala celostátní jihokorejská televize. Soutěže se zúčastnily muzikály z Velké Británie, Německa, Austrálie, Číny a Jižní Korey.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ředitelství vodních cest: Velká plavidla mohou nově bezpečně přečkat povodeň u modernizovaného ochranného stání u Lovosic na Labi

13:21 Ředitelství vodních cest: Velká plavidla mohou nově bezpečně přečkat povodeň u modernizovaného ochranného stání u Lovosic na Labi

Ředitelství vodních cest ČR uvedlo do plného provozu modernizované ochranné stání pro velká plavidla…