Filharmonie Hradec Králové: Hradecká kapela Jinotaj natočila nové album a písně představí v kavárně Filharmonie

02.03.2023 10:57 | Tisková zpráva

Královéhradecké hudební uskupení Jinotaj aktuálně vyšlo se svým novým singlem a videoklipem Jitřenka. Píseň a mnohé další představí posluchačům v kavárně Filharmonie Hradec Králové 3. března ve 20 hodin v rámci projektu NAHRANÍ.

Filharmonie Hradec Králové: Hradecká kapela Jinotaj natočila nové album a písně představí v kavárně Filharmonie
Foto: fhk.cz
Popisek: Filharmonie Hradec Králové

„Jinotaj je snění, radost i melancholie v jednom. Jinotaj je naše krevní skupina lidí, kteří spolu hrají (nejen) zmenšené akordy. Přijďte si užít naše živé vystoupení,“ zve na páteční koncert její členka Kamila Škvrnová. 

Anketa

Je dobře, že ANO a SPD chtějí ve Sněmovně obstruovat kvůli snížení valorizace důchodů?

96%
2%
hlasovalo: 31656 lidí

Hradecká ne-folková kapela vystupující se svými autorskými písničkami hraje už od roku 2015 a získala již několik ocenění od odborné poroty i posluchačů (např. interpretační a autorskou Portu v oblastních kolech na stejnojmenném festivalu). Jádrem kapely je zpěvačka, autorka textů a hudby, kytaristka Kamila Škvrnová, dále perkusistka Adéla Škvrnová, baskytarista Filip Vondruška a kytarista Antonín Pevala, který mimo kytary a zvonkohry též zpívá. Jako host s kapelou vystupuje také flétnistka Filharmonie Hradec Králové Petra Chmelařová.

Letos v únoru vydala kapela nové EP s názvem "Na tlapkách noc" a teprve před pár dny představila videoklip k písni Jitřenka, se kterou bodovala i na finále Porty v Řevnicích a s níž se dostali také do pořadu Folkparáda.

„Jitřenka je písní o neúprosném čase, Bílé věži a jednom tajném přání. Videoklip jsme natáčeli jen kousek od Bílé věže, večer, v zimě, v bytě naší hostující flétnistky, a snad se nám tak povedlo zachytit její atmosféru a přenést ji i na naše posluchače,“ přibližuje nový videoklip Kamila Škvrnová.

Koncert Jinotaje je určen všem posluchačům, kteří si chtějí užít lehce zádumčivý, ale pozitivně vyladěný večer v příjemném prostředí.

Vstup na koncert je z boční strany budovy FHK. Otevřeno je 60 min před začátkem.

Rezervace míst mohou posluchači provádět na e-mailu: nahrani@fhk.cz. Vstupné: 250 Kč

Další koncerty projektu NAHRANÍ:
25. března  2In2Out
13. dubna  NaChodníku
24. dubna  Kristýna Gilarová

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

AOPK: V Jeseníkách sčítali ornitologové sovy a slyšeli i vlky

22:08 AOPK: V Jeseníkách sčítali ornitologové sovy a slyšeli i vlky

V polovině dubna se CHKO Jeseníky sčítaly sovy. Akci pořádala Agentura ochrany přírody a krajiny ČR …