Finalisty soutěže Projektový manažer roku 2012 vybere jedenáctičlenný tým špičkových odborníků

02.08.2012 8:50

Společnost pro projektové řízení, o. s. (SPŘ) představila 25. července 2012 jedenáctičlenný tým hodnotitelů soutěže Projektový manažer roku 2012.

Finalisty soutěže Projektový manažer roku 2012 vybere jedenáctičlenný tým špičkových odborníků
Foto: SPŘ
Popisek: Tým hodnotitelů Projektového manažera roku 2012

Smyslem soutěže je najít a ocenit nejvýznamnější a nejúspěšnější projektové manažery, manažerky a samotné projekty ve veřejném, soukromém i neziskovém sektoru v rámci České republiky, a to napříč všemi odvětvími.

„Soutěží chceme podpořit rozvoj projektové kultury a komunity projektových manažerů. Naším cílem je také přiblížit projektové řízení široké veřejnosti,“ vysvětluje prezident SPŘ Ing. Michael Motal a dodává: „Dbáme na kvalitu soutěže, a proto je tým hodnotitelů složen ze skutečných profesionálů, kteří mají prokazatelné teoretické znalosti a odborné dovednosti podpořené praxí v oboru.“

Členové Týmu hodnotitelů jsou držiteli certifikátu některého ze tří mezinárodních standardů projektového řízení (IPMA®, PMI® nebo PRINCE2®) a zastupují různé profesní oblasti. Tým hodnotitelů tvoří Ing. Václav Brož (SPX Flow Technology s.r.o.), Ing. Miloš Celný (ČEZ, a.s.), Ing. Josef Černý (Metrostav a.s.), Ing. Miroslava Frýdlová (Atos S.A.), Marian Kudela (Marbes Consulting s.r.o.), Ing. Vlastimil Poláček, PMP (AutoCont CZ a.s.), Ing. Richard Řehořek, MBA (London International Graduate School), Ing. Radek Švarz (KBC/ČSOB a.s.), Ing. Jaroslav Švec (Akademické centrum studentských aktivit), Ing. Miroslav Vlach (Banka projektů) a Ing. Aleš Zeman (Seiza s.r.o.). Porotci mají za sebou úvodní setkání, které se konalo v pražském školícím centru PM Consulting, s.r.o., kde se hodnotitelé rozdělili do jednotlivých pracovních skupin.

Soutěž Projektový manažer roku 2012 byla vyhlášena dne 30. června 2012. Soutěžící se mohou registrovat nejpozději do 31. srpna 2012 prostřednictvím webových stránek www.pmroku.cz, a to do kategorií Projektový manažer / Projektová manažerka roku, Projekt roku, Charitativní (neziskový) projekt roku, Studentský projekt roku a Síň slávy projektového managementu. Závěrečné hodnocení poroty a vyhlášení vítězů proběhne formou slavnostního galavečera, který se bude konat dne 9. října 2012 v Centru současného umění DOX v Praze. Publikum v jeho průběhu zvolí z řad nominovaných finalistů Nejsympatičtějšího projektového manažera a Nejsympatičtější projekt.

Soutěž je unikátní ve způsobu hodnocení, které je pro každou kategorii tříkolové. Právě vzniklý tým hodnotitelů tak čeká náročná práce. Hlavními kritérii hodnocení soutěžících v kategorii Projektový manažer roku jsou proaktivita, snaha vyřešit potřeby zadavatele, práce s projektovým týmem, kompetence technické, behaviorální a kontextové a výsledky získané simulací projektu.

„Hodnotitelé nejprve zhodnotí přihlášky a povedou osobní pohovory se soutěžícími,“ vysvětluje způsob hodnocení ředitel soutěže Ing. Jan Doležal, Ph.D. První kolo posuzování tvoří 30 % z celkového hodnocení a na jeho základě bude stanoveno pět finalistů této kategorie.

Ve druhé fázi, která představuje 40 % hodnocení, absolvují nominovaní finalisté jednodenní simulaci projektu „Pacifická dráha“. O vítězi rozhodne ve třetí závěrečné fázi porota soutěže, která na základě předchozích výsledků a osobních prezentací v rámci slavnostního galavečera rozdělí zbylých 30 % hodnocení.

Hodnocení v dalších kategoriích – Projekt roku, Charitativní (neziskový) projekt roku a Studentský projekt – je zaměřeno na posouzení přínosu projektu, jeho realizaci v souladu s dobrou praxí projektového řízení a také na vědomou práci s tzv. kuželem nejistoty. Tento aspekt sleduje, zda realizátoři projektu přistupovali proaktivně k měnícím se okolnostem, zda pracovali na základě společné dohody a také jakým způsobem upravovali cíl a rozsah projektu v jeho průběhu, aby dosáhli stanoveného výsledku. Pozornost je věnována rovněž efektivnímu vynakládání financí na projekt.

Již v první fázi hodnocení projektů bude na základě dodaných přihlášek a osobního pohovoru vybráno pět finalistů. Ve druhé části porotci osobně navštíví realizátory projektu, což ovlivní celkový výsledek z 65 %. Zbylých 35 % hodnocení bude představovat hodnocení prezentace projektu na závěrečném galavečeru.

Vítězové jednotlivých kategorií získají prestižní manažerské ocenění a skleněnou pamětní cenu od světově uznávaného výtvarníka Bořka Šípka. Všichni finalisté se zároveň mohou těšit na unikátní stříbrné manžetové knoflíčky vytvořené Markétou Kratochvílovou, nadanou studentkou Vysoké školy uměleckoprůmyslové z ateliéru K.O.V. Evy Eisler.

O SPŘ:

Společnost pro projektové řízení, o. s. (SPŘ) je zastřešující profesní organizací projektových manažerů v České republice. Je neziskovou organizací a nejvyšší odbornou, mezinárodně uznávanou autoritou v otázkách projektového řízení a řízení prostřednictvím projektů v České republice, a to nezávisle na existenci odlišných standardů a metodik. SPŘ sdružuje projektové manažery všech uznávaných standardů a certifikací a sama provádí certifikaci dle standardu International Project Management Association (IPMA®). Hlavními funkcemi SPŘ jsou implementace mezinárodních standardů a norem do národního prostředí, šíření projektové kultury a povědomí, partnerství v nastavování principů projektů, či posuzování kvality projektových záměrů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Společnost pro projektové řízení

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ číslo týdne: 12

11:44 ČEZ číslo týdne: 12

12 členů má jaderná aliance zemí EU.