Finanční správa: K optimalizaci 33 územních pracovišť finančních úřadů dojde od ledna 2020

18.12.2019 16:14

Finanční správa již dříve informovala veřejnost o tom, že v příštím roce převede do optimalizovaného režimu 33 územních pracovišť. Jedná se o vnitřní organizační změnu, která nebude mít vliv na rozsah a dosah služeb, které občanům územní pracoviště doposud poskytují.

Finanční správa: K optimalizaci 33 územních pracovišť finančních úřadů dojde od ledna 2020
Foto: financnisprava.cz
Popisek: Finanční správa ČR - logo

Žádné územní pracoviště nebude optimalizací zrušeno ani přemístěno do jiného města, současná dostupnost poskytovaných služeb tak bude zachována a občané nebudou odkázáni na služby jiného územního pracoviště.

Tato změna nastane od ledna 2020 a je důležité, aby byli daňoví poplatníci informováni o tom, že se změní uložení jejich daňových spisů. K tomu Generální finanční ředitelství vydalo pokyn č. GFŘ-D-41 
o umístění spisu nebo jeho příslušné části na finančních úřadech a na územních pracovištích finančních úřadů, který je přístupný na internetových stránkách Finanční správy. Spisy z 33 územních pracovišť budou přesunuty na jiná pracoviště v rámci stejného finančního úřadu a v uvedeném pokynu daňoví poplatníci zjistí, o která územní pracoviště se konkrétně jedná.

Optimalizovaná územní pracoviště budou občanům přístupná standardně v úřední dny, v pondělí a ve středu od 8:00 do 17:00 hodin, tedy minimálně dva dny v týdnu.

"V době zvýšeného náporu, například při výběru daňových přiznání, bude provozní doba úřadů rozšířena a pracoviště budou personálně posílena", řekla generální ředitelka Finanční správy Tatjana Richterová
a avizovala tak připravenost Finanční správy pružně reagovat na zvýšený zájem občanů.

S převodem 33 územních pracovišť do optimalizovaného režimu Finanční správa dokončí standardizaci služeb poskytovaných občanům. Tato standarizace se totiž týká i 23 územních pracovišť, která byla do optimalizovaného režimu převedena již v roce 2016.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…