Fine Gusto Nature: Pardubická firma získala certifikát IFS

07.03.2019 12:06

Český výrobce sušeného masa, pardubická společnost Fine Gusto Nature, získala certifikát IFS (International Food Standard), který vznikl z požadavků zahraničních obchodních řetězců jako všeobecný standard na bezpečnost potravin.

Fine Gusto Nature: Pardubická firma získala certifikát IFS
Foto: finegusto.cz
Popisek: Fine Gusto - logo

„K tomu, abychom certifikát IFS získali, jsme museli ve Fine Gusto vynaložit velké úsilí a jsme proto velice rádi, že jsme certifikaci bezpečnosti a kvality potravin a výrobních procesů získali. Standard IFS umožní naší společnosti nejen další rozmach v zahraničí a spolupráce s obchodními řetězci, ale zajišťuje i vysokou kvalitu, bezpečnost produktů a současně plnění zákonných požadavků,“ řekla Lucie Klokočníková, ředitelka společnosti Fine Gusto.

Standard IFS (International Food Standard) byl vyvinut zájmovými sdruženími německých a britských distribučních řetězců zejména za účelem vytvoření jednotných pravidel bezpečnosti a kvality potravin, jejichž uplatňování je řetězci vyžadováno při výrobě potravin vlastních tzv. „privátních značek“.

Základem standardů jsou pravidla správné výrobní a hygienické praxe, analýza rizik a stanovení kritických kontrolních bodů a další legislativní požadavky potravinového práva Evropské unie na výrobky, procesy a kvalifikaci personálu.

Obchodní řetězce často požadují certifikát IFS od dodavatelů a výrobců potravin, aby zákazníkům mohly zaručit, že kupují pouze bezpečné a správně označené potraviny odpovídající všem požadavkům zákona. „Díky auditu, který proběhl v naší firmě a který získání certifikace vždy předchází, mají obchodní řetězce jistotu, že poskytujeme kvalitní a bezpečné potravinové výrobky,“ dodala Lucie Klokočníková.

Pardubická společnost Fine Gusto Nature je tak nyní zařazena do online databáze, která sdružuje veškeré držitele IFS certifikátu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…