GTS Czech uspořádal seminář, jak předejít útokům z internetu

04.04.2013 14:46

Telekomunikační operátor, poskytovatel IT služeb a služeb datových center GTS Czech uspořádal seminář pro své firemní zákazníky na téma omezení dopadů distribuovaných DoS útoků z internetu. Reagoval tak na DDoS útoky, které na začátku března způsobily nedostupnost služeb řady českých institucí.

GTS Czech uspořádal seminář, jak předejít útokům z internetu
Foto: Archiv
Popisek: GTS

 

„Účast na semináři byla rekordní, takže nebylo možné vyhovět všem požadavkům. Dle zpětné vazby od účastníků víme, že zákazníci preferují řešení na omezení dopadů DDoS útoků jako službu od operátora, respektive ve spolupráci s ním. V rámci skupiny GTS čerpáme ze zkušeností našich rumunských kolegů, kteří odbavují desítky útoků denně. Jejich zkušenosti ukázaly, že je vhodné zmapovat konkrétní situaci u zákazníka a teprve poté zvolit vhodné řešení z množiny těch, které GTS v současné době již i v České republice komerčně nabízí,“ uvedl Václav Molík, ředitel zákaznických projektů GTS.
 
Seminář, který se konal v pražském hotelu Courtyard by Marriott ve středu 27. března, se skládal ze dvou hlavních bloků. První část agendy byla zaměřena na hlavní typy DDoS útoků a principy jejich provedení. Ve druhé části představila GTS základní principy pro návrh odolné infrastruktury zákazníka, které jsou podstatným faktorem pro prevenci. Na závěr prezentovaná technická řešení pomohou zlepšit dostupnost služeb firmy (kritické systémy IT, ale i web či e-mail) během DDoS útoku a také omezit jeho bezpečnostní rizika.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ÚOHS: Frutu Podivín kupuje společnost CE FMCG, ÚOHS fúzi povolil

7:02 ÚOHS: Frutu Podivín kupuje společnost CE FMCG, ÚOHS fúzi povolil

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže povolil ve zjednodušeném řízení spojení soutěžitelů, v jehož dů…