Geis: Nový on-line scanner nabídne možnost volání či vyfocení zásilky

16.09.2013 10:13

Zásilkovou přepravu zefektivňují moderní technologie. Řidiči přepravních společností mohou díky on-line scanneru rychle přenášet data do systému a vytvářet dokumenty potřebné k doručení zásilky. Odesílatelé tak mají kdykoliv k dispozici informaci o stavu zásilky. Od října doplňuje přepravní společnost Geis scanner řidiče o nové funkce. Řidiči budou nově moci volat adresátům přímo ze scanneru i vyfotit poškozenou zásilku.

Geis: Nový on-line scanner nabídne možnost volání či vyfocení zásilky
Foto: Geis
Popisek: Geis

Přepravní společnost Geis zavádí s nadcházející sezónou nové funkce on-line scanneru řidiče. Díky nejvyšší řadě on-line scannerů typu Motorola 9596 získají řidiči dokonalý přehled o svozových adresách i o nesplněných úkolech. Telefonovat adresátům zásilky budou nově moci přímo ze scanneru. Telefonáty budou navíc monitorovány, a v historii tak bude možné snadno ověřit volaná čísla i čas jednotlivých volání. Dodatečně tak bude možné zjistit, zda komunikace se zákazníkem proběhla standardně podle pravidel.

„Scanner bude nově sloužit jako komunikační nástroj mezi řidičem, společností a příjemcem zásilky. V případě telefonické avizace příjemce zásilky scanner řidiči rovnou nabídne telefonní číslo, které příjemce uvedl jako kontaktní,“ uvedla Eva Děkanová, manažerka marketingu ve společnosti Geis, která patří mezi přední poskytovatele komplexních přepravních a logistických služeb. „Do scanneru budou řidiči v průběhu dne chodit nové požadavky na svoz. Zároveň scanner řidiče upomene na termínované zásilky, které je třeba doručit do určité, pevně stanovené doby,“ doplnila Děkanová.

Nový software rovněž společnosti umožní sledovat pohyb zásilky v reálném čase pomocí GPS. Díky tomu získá přehled o tom, kde se aktuálně nachází všech jejích více jak 1000 doručovacích vozidel, a bude tak moci optimalizovat své svozy a rozvozy v reálném čase. Scanner rovněž nabídne přímo při doručení zásilky možnost jejího vyfotografování pro případ, že došlo k jejímu poškození.

„Scanner řidiče užíváme v naší společnosti už od roku 1999. Jeho on-line verzi jsme zavedli v roce 2005. Od té doby mohou naši zákazníci pohodlně sledovat stav zásilky na internetu v reálném čase,“ sdělila Eva Děkanová za společnosti Geis. „Jakmile zadají do systému číslo zásilky, okamžitě zjistí, kde a v jakém stavu se jejich zásilka právě nachází. Rychle si tak mohou ověřit, zda byla, či nebyla doručena. V případě nedoručení je pak uveden důvod, proč se tak stalo,“ dodala Děkanová.

O společnosti Geis

Skupina Geis má hlavní sídlo v německém Bad Neustadtu. Od svého založení v roce 1948 se neustále rozvíjí. Holding, který řídí přímo majitelé, je dnes globálním poskytovatelem komplexních logistických služeb. Zaměstnává kolem 4 150 lidí a v roce 2012 vygeneroval obrat 794,2 milionů EUR. Do holdingu patří společnosti v Německu, Švýcarsku, Lucembursku, Rakousku, Polsku, České republice a na Slovensku. Hlavní oblasti podnikání skupiny Geis jsou Road (balíkové/paletové/kusové/celovozové přepravy), Logistics (skladová logistika, výroba obalů) a Air+Sea (letecké a námořní přepravy, speciální projekty přeprav). V České republice patří do skupiny Geis firmy Geis CZ, s.r.o., Geis Parcel CZ, s.r.o., Geis CZ Air+Sea, s.r.o., a Spedition Feico, spol. s r.o. Na Slovensku je to Geis SK a Geis Parcel SK. Česko-slovenská část skupiny zaměstnává více než 1100 pracovníků na 29 pobočkách a specializovaných logistických pracovištích a v roce 2012 dosáhla obratu cca 3,5 mld Kč.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

22:04 MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

Pražští radní odsouhlasili poskytnutí dotací na prevenci ve školách a školských zařízeních v Praze p…