Generali: Povodně 2013

08.07.2013 14:57

Měsíc po povodních je zlikvidováno na 70 % škod na rodinných domech a domácnostech

Generali: Povodně 2013
Foto: Pojišťovna Generali
Popisek: Pojišťovna Generali

Červnová velká voda bude patřit k největším povodním posledních dvaceti let na území České republiky. Klienti Generali dosud nahlásili na 2 900 škod za více než 800 milionů korun. Díky přijatým opatřením, mimořádnému nasazení a zkušenostem mobilních techniků a likvidátorů Generali je měsíc po povodních zlikvidováno na 70 % škod na rodinných domech a domácnostech. Právě jejich majitelé nahlásili přes dvě třetiny všech povodňových škod. Nejvyšší škody jsou podle předpokladů v pojištění průmyslu. Z pohledu regionů zanechala velká voda největší spoušť v Ústeckém kraji.

Regiony

Největší spoušť zanechala velká voda v Ústeckém kraji, kde klienti Generali nahlásili přes 600 škod za více než 278 milionů korun. Druhým nejvíce postiženým regionem jsou střední Čechy, kde má povodeň na svědomí na 825 škod za 212 milionů korun. Následuje hlavní město Praha s více než 400 škodami za více než 153 milionů korun.

Nejvyšší počet škod hlásí klienti Generali z Prahy, Litoměřicka, Prahy-západ, Mělnicka, Táborska, Ústecka a Děčínska. Tedy z okresů, které svou polohou kopírují toky Vltavy a Labe. Právě v jejich okolí byl vodní živel nejničivější.

Odvětví

Velká voda nejvíce poškodila rodinné domy a domácnosti. Jejich majitelé dosud nahlásili přes dvě třetiny všech povodňových škod. Aktuálně se jedná o více než 2 000 případů za 120 milionů korun. Druhou nejpočetnější skupinou jsou podnikatelé a vlastníci kancelářských a obytných budov, kteří registrují přes 420 škod za 106 milionů korun. Zemědělské škody již překročily hranici 40 milionů korun. Nejvyšší škody, takřka za 450 milionů korun, jsou podle předpokladů v oblasti pojištění průmyslu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…