Generali: Všichni klienti CK BG Travel se vrátí domů během dneška

06.07.2012 12:00

Úpadek cestovní kanceláře BG Travel zastihl v Bulharsku 294 českých turistů. V noci na dnešek zajistila pojišťovna Generali ve spolupráci s asistenční službou návrat 179 českých turistů, kteří uvízli v zahraničí. 51 se vrátilo letecky přes Bratislavu, kde pro ně byl připraven autobus, který je dopravil do Prahy. 128 českých turistů se vrátilo ranním leteckým speciálem přímo do Prahy.

Generali: Všichni klienti CK BG Travel se vrátí domů během dneška
Foto: Pojišťovna Generali
Popisek: Pojišťovna Generali

Dalších 115 českých turistů se vrátí zpět do vlasti během dneška. 10 z nich je již na cestě do Prahy, očekávaný přílet je v 10 hodin a 10 minut. Do letadla již nastoupila i třetí dnešní skupina 39 českých turistů, která by měla přistát v Brně 5 minut před jedenáctou, kde pro ně bude připraven autobus, který je odveze do Prahy. V 16:20 je v Ostravě očekáván přílet dalších 42 českých turistů, pro které je následně připraveno autobusové spojení do Prahy. Přílet posledních 24 českých turistů je předpokládán ve 22 hodin na ruzyňské letiště.

V případě úpadku cestovní kanceláře BG Travel zajišťovala pojišťovna Generali ve spolupráci s asistenční službou také návrat pro českou turistku, která vůbec nefigurovala na seznamech cestovní kanceláře. V jednom případě jsme zjišťovali možnost dodávky inzulínu, kterou díky dnešním odletům nebude nutné využít.

O pojistné plnění mohou požádat všichni klienti, kterým nebyly poskytnuty předem uhrazené služby v rámci zakoupeného zájezdu a to nejpozději do šesti měsíců. Poté budou sečteny všechny oprávněné nároky. Pokud měli klienti CK sjednané cestovní pojištění Generali včetně připojištění neuskutečnění zájezdu, převezme Generali veškerou agendu spojenou s úpadkem cestovní kanceláře a klienti mohou mít peníze na svých účtech během 14 dnů. Další možností je přihlášení nároku do insolvenčního řízení cestovní kanceláře.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Pojišťovna Generali

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…