Grantový program TPCA i přes pokles výroby bude

03.03.2013 17:48

Již devátým rokem se automobilka TPCA Toyota Peugeot Citroën zasazuje o rozvoj kolínského regionu. Dnešním dnem vyhlašuje další ročník grantového programu TPCA Partnerství pro Kolínsko. Jeho cílem je finančně podpořit projekty, které rozvíjí region ve třech oblastech – životní prostředí, bezpečná doprava a vzájemné soužití.

Grantový program TPCA i přes pokles výroby bude
Foto: red
Popisek: Automobilka TPCA

„Jsem velmi rád, že již dlouhých devět let se nám společně s neziskovými organizacemi daří realizovat projekty zlepšující život na Kolínsku. V rámci grantového programu přispíváme zejména na projekty s dlouhodobým přínosem. I náš závazek vůči regionu je dlouhodobý. Proto, i přes pokles výroby a tržeb, nepolevujeme a letošní grantový program podpoříme, stejně jako v předešlých letech, čtyřmi miliony korun,“ říká Kenta Koide, prezident společnosti TPCA.

Od vzniku grantového programu v roce 2005 přišlo do TPCA již více než 700 žádostí. Automobilka finančně podpořila téměř 150 z nich, a to celkovou částkou dosahující 32 milionů korun. Největší, téměř 70%, podíl podpořených žádostí tvoří projekty zaměřené na vzájemné soužití. Následuje životní prostředí s 41 % a bezpečná doprava s 36%.

„Datum uzávěrky podání žádostí je 29. března. Letos nejúspěšnější projekty slavnostně vyhlásíme 6. června na galavečeru v kolínském divadle. Stejně jako v loňském roce bude příležitost podpořit preferovaný projekt v internetovém hlasování na facebookové stránce TPCA Partnerství pro Kolínsko,“ říká Monika Koťarová, koordinátorka grantového programu TPCA Partnerství pro Kolínsko.

Osobně se těší zejména na projekty v oblasti životního prostředí. „Myslím, že Kolínsko má co nabídnout a je zde hodně příležitostí jak vylepšit životní prostředí, aby se tu lidem žilo lépe. Možná, že řada lidí tu má nápady a jen se je bojí realizovat. My jim nabízíme pomocnou ruku,“ dodává Koťarová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…