HK ČR: Novela daňového řádu ochromí nezávislou expertní pomoc

02.04.2017 20:31

Hospodářská komora ČR je znepokojena návrhem novely daňového řádu, která odkazuje na evropskou úpravu administrativní spolupráce při správě daní a boje proti praní špinavých peněz (dále „AML“).

HK ČR: Novela daňového řádu ochromí nezávislou expertní pomoc
Foto: Archiv
Popisek: Hospodářská komora - logo

Tento návrh v současné době prochází legislativním procesem. Hospodářská komora ČR sdílí obavy profesních komor, sdružujících odborníky (advokáty, notáře, daňové poradce) poskytující kvalifikované právní služby podnikatelům.

Obáváme se, že zásah do mlčenlivosti těchto odborných subjektů v míře navržené novelou by s velkou pravděpodobností ochromil nezávislou expertní pomoc, za níž se podnikatelé obracejí zejména k advokátům a daňovým poradcům. Není vyloučeno, že by odborníci váhali s poskytováním svých služeb a podnikatelé by při omezené dostupnosti těchto služeb vědomě i nevědomě buď neplatili daně v řádné výši, anebo by s využitím svépomocných služeb vedli svůj hlavní byznys s výrazně menším hospodářským výsledkem, což by nakonec opět vedlo k nižšímu výběru daní.

Jakkoliv Hospodářská komora ČR respektuje opatření státu proti praní špinavých peněz a rozumí politice vzájemné mezinárodní součinnosti kompetentních orgánů zemí jak při správě daní, tak v oblasti AML, uvítala by, pokud by stát nalezl rozumný kompromis s profesními komorami, na jejichž fungování je podnikatelská obec bytostně závislá.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…