HK ČR: Vítáme obnovení proplácení prostředků ze strukturálních fondů

25.07.2012 12:07

Evropská komise hodlá České republice obnovit proplácení dotací z evropských fondů. Hospodářská komora České republiky, největší zástupce podnikatelské veřejnosti v zemi, toto rozhodnutí vítá.

HK ČR: Vítáme obnovení proplácení prostředků ze strukturálních fondů
Foto: Archiv
Popisek: Hospodářská komora - logo

„Rozhodnutí obnovit proplácení dotací z evropských fondů Hospodářská komora České republiky společně s českými podnikateli vítá. Jsem velmi rád, že Evropská komise přijala návrhy české strany ukotvené v Akčním plánu a vyhodnotila ho jako splněný, čímž tak obnovuje proplácení prostředků ze strukturálních fondů, které bylo pozastaveno,“ říká prezident Hospodářské komory České republiky Petr Kužel. Evropská komise obnoví proplácení prostředků celkem v sedmi operačních programech České republiky. V těchto fondech bylo proplácení pozastaveno Evropskou komisí v průběhu letošního jara na základě zjištění systémových pochybení při řízení a provádění kohezní politiky ČR.
 
Finanční prostředky, které Česká republika čerpá prostřednictvím evropských fondů, jsou pro tuzemské firmy velmi důležité. „Zejména ve stávající době, kdy firmám klesají jiné příjmy a to i příjmy ze zakázek v některých oblastech, rozhodně vítáme toto rozhodnutí, které podpoří český byznys. Nicméně doufáme a očekáváme, že se s Bruselem dohodneme i na ostatních problematických otázkách tak, aby byly obnoveny veškeré finanční toky a to i do zbylých sedmi velkých programů,“ dodává závěrem Petr Kužel.

Lenka Vodná
tiskové oddělení

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

20:48 Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

V rámci oslav výročí Pražského povstání se dnes konal vzpomínkový pietní akt na místě bývalého nacis…