HK ČR udělí Řád Vavřínu spolumajiteli automobilky Tatra Jaroslavu Strnadovi, atletce Barboře Špotákové i zpěvákovi Karlu Gottovi

26.11.2016 9:00

Patnáct osobností z řad podnikatelů, umělců, sportovců či lékařů si letos během galavečera na pražském Žofíně odnese za přítomnosti více než 400 podnikatelů, manažerů firem, představitelů státní správy a dalších osobností veřejného života Řád Vavřínu.

HK ČR udělí Řád Vavřínu spolumajiteli automobilky Tatra Jaroslavu Strnadovi, atletce Barboře Špotákové i zpěvákovi Karlu Gottovi
Foto: Archiv
Popisek: Hospodářská komora - logo

Hospodářská komora touto významnou událostí obnovuje tradici oceňování osobností za jejich celoživotní dílo, reprezentaci a podporu ČR či výjimečné manažerské a podnikatelské úspěchy.

„Udělování Řádu Vavřínu považujeme za určitou společenskou nadstavbu k hlavní náplni činnosti Hospodářské komory ČR. V neposlední řadě si také uvědomujeme, že stále stojí zato zvýrazňovat úspěšné životní etapy našich spoluobčanů,“ poznamenal prezident Hospodářské komory Vladimír Dlouhý s tím, že laureáty Řádu Vavřínu se letos stanou mj. spolumajitel automobilky TATRA Jaroslav Strnad za výjimečné podnikatelské úspěchy a dvojnásobná olympijská vítězka z LOH 2008 v Pekingu a LOH 2012 v Londýně Barbora Špotáková za výjimečné úspěchy v oblasti sportu. Laureátem Řádu Vavřínu se stane také zpěvák a 40násobný držitel Zlatého a Českého slavíka Karel Gott, a to za celoživotní dílo v oblasti kultury.

Hospodářská komora ČR letošním ročníkem navazuje na svůj projekt, realizovaný v letech 2012–2014. Ten měl za cíl udělovat titul Řád Vavřínu jako výraz ohodnocení osobností, které se zvláštní měrou zasloužily o výrazný počin zanechávající stopu v dědictví lidstva a celé společnosti.

Akce Hospodářské komory a C.O.T. Media se koná pod záštitou předsedy Senátu Parlamentu České republiky Milana Štěcha, předsedy Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky Jana Hamáčka, předsedy vlády České republiky Bohuslava Sobotky, ministra průmyslu a obchodu Jana Mládka a starosty Městské části Praha 1 Oldřicha Lomeckého.

Termín:
Úterý 29. listopadu, příchod hostů od 19 hod.

Místo:
Palác Žofín, Slovanský ostrov 226, 110 00 Praha 1

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

19:15 Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

Protože se k našemu rozhodnutí uspořádat veřejnou sbírku na restaurování Památníku dětských obětí vá…