HSBC GRANT radil českým exportérům, jak obchodovat s Ruskou federací

11.11.2012 15:55

HSBC Bank plc – pobočka Praha, ve čtvrtek 8. listopadu uspořádala seminář pro české exportéry, na kterém získali potřebné informace k obchodování s Ruskou federací. Jde o první ze série 4 seminářů v rámci projektu na podporu exportu HSBC GRANT.

HSBC GRANT radil českým exportérům, jak obchodovat s Ruskou federací
Foto: red
Popisek: Rusko

„České firmy potřebují dlouhodobou podporu a pomoc, aby posílily svůj export a posunuly se i za hranici tradičních evropských trhů. Právě o Rusko jeví české firmy stále větší zájem. Proto jsme jim společně s našimi odbornými partnery poskytli informace, jak na tomto trhu uspět,“ uvedl Mark Winterflood, generální ředitel HSBC Bank plc – pobočka Praha.

Letošní rok potvrdil trend zvyšujícího se zájmu tuzemských exportérů o tradiční trhy ve východní Evropě – největší zájem je nadále o Ruskou federaci (informace z tohoto trhu poptává 31 % firem). Ve srovnání s loňskem se zvýšila poptávka po obchodování na Ukrajině a v Bělorusku. Tyto závěry ukázalo šetření Svazu průmyslu a dopravy ČR mezi členskými firmami.

HSBC GRANT jedinečnou formou kombinuje financování českých exportérů soukromou sférou s poskytováním poradenství odbornými partnery a oborovými asociacemi. Dva vítězové soutěže získají cenu, každý v hodnotě 500 000 Kč, a zároveň nezbytné know-how v podobě právního a obchodního poradenství při řešení konkrétních exportních případů. Odbornou pomoc opět poskytnou partneři projektu – Česká exportní banka, Ernst&Young, EGAP, White&Case  a nově Svaz průmyslu a dopravy ČR. Soutěžící se mohou přihlašovat od 15. 11. 2012 do 15. 2. 2013.

HSBC GRANT na podporu exportu je unikátní projekt zaměřující se na podporu českých podniků při rozvoji jejich exportních aktivit. Principem projektu je grantová soutěž a odborné semináře pro exportéry, na kterých díky HSBC a jejím partnerům získáte potřebné znalosti ke svému dalšímu rozvoji.

 

O HSBC

HSBC Bank plc otevřela svou českou pobočku v květnu 1997. Poskytuje služby firemního bankovnictví pro korporátní klienty se zaměřením na mezinárodní obchod a zahraniční transakce. Kromě bankovních operací zahrnují služby české pobočky HSBC správu peněz, financování provozního kapitálu a investic, akviziční financování, projektové a exportní financování, devizové obchody, řízení úrokového rizika a faktoring. Prostřednictvím své mezinárodní sítě poskytuje HSBC celou škálu finančních služeb včetně investičního a privátního bankovnictví.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

7:23 Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

Fair play, boj proti předsudkům, všestrannost a nutnost spolupráce rodičů a trenérů. To jsou témata …