HZS ČR: Český USAR tým zachránil z trosek dva živé lidi, třetího pomohl vyhledat v sutinách

12.02.2023 16:03 | Tisková zpráva

V pátek 10. února 2023 v ranních hodinách se českému USAR týmu podařilo ze sutin zříceného domu v Adyiamanu v Turecku zachránit dvě živé osoby – 17letou dívku a 47letou ženu.

HZS ČR: Český USAR tým zachránil z trosek dva živé lidi, třetího pomohl vyhledat v sutinách
Foto: HZS ČR
Popisek: logo Hasičského záchranného sboru České republiky

Krátce před devátou hodinou se na místo, kde pracoval náš tým, dostavili místní lidé s žádostí o pomoc s průzkumem sutin zříceného domu nedaleko s podezřením na přítomnost živých osob. Část našich hasičů se neprodleně přesunula na označené místo, kde se jim podařilo z trosek vyprostit dvě ženy. Na nostíkách je transportovali do péče zdravotníků.                  

Český USAR tým se podílel i na další záchraně života - jedna z kynologických skupin v noci označila místo s možným výskytem živých osob. Označené místo jsme předali týmu, který na něm zasahoval – ve čtyři hodiny ráno byla v dané lokaci ze sutin vyproštěna další živá žena.

Na základě urgence místních záchranných složek jsme byli v 19:20 požádáni o součinnost s makedonským USAR týmem při vyprošťování živé osoby uvězněné ve stísněném prostoru. Na místě členové českého USAR odřadu konzultovali s makedonským USAR týmem postup při vyproštění uvězněné osoby.

Od začátku nasazení v Turecku jsme se přímo podíleli na vyproštění 32 mrtvých a dvou živých lidí. Ve městě Adiyaman jsou cesty většinou sjízdné, elektřina a voda zůstávají nedostupné. Tým je zdravotně v pořádku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…