HZS ČR: Vzdělávání studentů se speciálními vzdělávacími potřebami

16.11.2023 19:02 | Tisková zpráva

V rámci pilotního projektu vzdělávání osob se speciálními vzdělávacími potřebami v oblasti ochrany člověka za běžných rizik a mimořádných událostí (OČMU), pořádaného MV – generálním ředitelstvím HZS ČR a HZS hl. m. Prahy, navštívili dne 8. 11. 2023 studenti středních škol EUROINSTITUT prostory hasičské stanice č. 11 v Modřanech.

HZS ČR: Vzdělávání studentů se speciálními vzdělávacími potřebami
Foto: HZS ČR
Popisek: logo Hasičského záchranného sboru České republiky

Ve dvou výukových blocích, zaměřených na základní znalosti zásad požární ochrany a ochrany obyvatelstva, si zopakovali čísla tísňových linek, dozvěděli se například, jak se zachovat při požáru v uzavřených prostorách, či jak zní signál všeobecná výstraha. Závěrem vzdělávací akce proběhla exkurze v garážích výjezdové stanice, kde si studenti mohli mimo jiné vyzkoušet zásahový oděv, vyváděcí kuklu, prohlédnout používanou techniku, a dokonce byli svědky reálného poplachu a následného výjezdu k zásahu.                          

Doufáme, že dopoledne strávené ve společnosti profesionálních hasičů bylo pro studenty přínosem i zážitkem umocňujícím nabyté znalosti. Věříme, že i budoucí spolupráce v oblasti vzdělávání osob s mentálním hendikepem v OČMU a její implementace do výuky středních škol EUROINSTITUT bude maximálně efektivní.

„Návštěva hasičské stanice v Modřanech byla součástí projektové výuky zaměřené na bezpečnostní složky. Díky profesionálně zvládnuté prezentaci byly informace velmi dobře přijaté žáky se speciálními vzdělávacími potřebami. Žáci měli možnost využít vědomosti získané při běžné výuce a spojit si tyto informace s tím, co měli možnost vidět v reálném prostředí. To je pro naše žáky velmi cenné. K ukotvení velmi prospěl zážitek z garáží, který si všichni budou dlouho pamatovat. Chtěl bych poděkovat všem, kdo se na vzdělávací akci pro naše žáky podíleli a doufám, že budeme ve spolupráci pokračovat.“ dodává ředitel střední školy EUROINSTITUT v Praze, Karlovarském, Ústeckém a Olomouckém kraji Mgr. Michal Müller, MBA.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Infocentrum JE Dukovany zve na speciální zábavně naučný dětský program „Po stopách elektřiny“

19:19 ČEZ: Infocentrum JE Dukovany zve na speciální zábavně naučný dětský program „Po stopách elektřiny“

Energetici na sobotu 4. května připravili pro malé návštěvníky speciální program zaměřený na výrobu …