HZS: Po cestě k zásahu havarovala hasičská cisterna. Jeden hasič zemřel, další tři jsou zranění

20.07.2023 16:08 | Tisková zpráva

Dne 19. července 2023 krátce před jedenáctou hodinou večerní byli kolínští hasiči vysláni na požár rodinného domu v obci Krakovany, kde bylo zapotřebí provést evakuaci ohrožené osoby ze sousedního domu a zachránit hospodářská zvířata z hořícího objektu. K požáru však nedojeli.

HZS: Po cestě k zásahu havarovala hasičská cisterna. Jeden hasič zemřel, další tři jsou zranění
Foto: HZS ČR
Popisek: logo Hasičského záchranného sboru České republiky

Při cestě k zásahu došlo k tragické dopravní nehodě hasičské cisterny. Tři příslušníci utrpěli zranění, která si vyžádala zdravotní ošetření, a bohužel i jedno smrtelné zranění.

„Hasičská rodina ztratila jednoho ze svých členů, kolegu, ale především kamaráda. Je mi to nesmírně líto. Služebním slibem jsme se zavázali nasadit pro ochranu této země a jejích obyvatel i vlastní život. Denně zasahujeme u desítek nebezpečných událostí a bereme to jako samozřejmost. S takovým rizikem nastupují hasiči do práce každý den. I přesto je to pro nás všechny velká rána. Všem kolegům, a především pak rodině vyjadřuji upřímnou soustrast,“ uvedl generální ředitel Hasičského záchranného sboru ČR genpor. Vladimír Vlček.

Anketa

Vadí vám, když nemůžete za zboží nebo služby zaplatit kartou?

38%
62%
hlasovalo: 41191 lidí

Při nehodě zemřel pprap. Zdeněk Hejduk, který byl příslušníkem Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje od května 2016, zastával pozici hasič - technik spojové služby.

„Hluboce soucítím s rodinou našeho příslušníka a vyjadřuji jim tímto upřímnou soustrast. Zdeňka jsem znal osobně jako sympatického, vždy usměvavého a dobře naladěného člověka, který byl vždy připraven pomoc tam, kde bylo potřeba. Bohužel Zdeněk už tuto pomoc nikomu neposkytne. Jsou věci a situace v životě každého z nás, na které se připravit jen tak nelze a ztráta jednoho z nás je pro každého příslušníka sboru bolestivá,“ doplnil plk. Miloš Hladík, náměstek ředitele HZS Středočeského kraje pro IZS a operační řízení.

V České republice přišlo o život za uplynulých deset let při zásazích celkem šest dobrovolných a čtyři profesionální hasiči.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihočeský kraj: Víza zavádět nebudeme, je to fáma

19:02 Jihočeský kraj: Víza zavádět nebudeme, je to fáma

Zavedení vízové povinnosti pro vstup do jižních Čech je fáma. Tato spekulace se objevila v souvislos…