HZS: Pražští hasiči pomáhají v polní nemocnici v Letňanech

27.10.2020 7:34

V polní nemocnici, která byla vybudována na výstavišti v pražských Letňanech, pomáhají i hasiči z HZS hl. m. Prahy. U výstupu z lůžkové části nemocnice jsme vybudovali stanoviště dekontaminace, které bude sloužit k očistě všech zdravotníků, pomocného personálu a také vybraného materiálu.

HZS: Pražští hasiči pomáhají v polní nemocnici v Letňanech
Foto: HZS ČR
Popisek: logo Hasičského záchranného sboru České republiky

Nasazené stanoviště dekontaminace osob je pohotovostní zásobou Správy státních hmotných rezerv. V případě aktivace nemocnice ho budou nepřetržitě obsluhovat a dekontaminaci provádět minimálně 4 hasiči, pro které je připraveno i nezbytné zázemí.

Dekontaminace je nutná s ohledem na to, že zdravotníci a další personál bude vycházet z infekčního prostředí lůžkové části do dalších prostor polní nemocnice.

Během víkendu také proběhlo seznámení jednotek pražských hasičů s polní nemocnicí. Hasiči si vyzkoušeli příjezdové cesty a nástupní plochy, provedl se také test protipožárního vybavení objektu.

U pražských hasičů bylo k 26. říjnu 2020 celkem 37 pozitivně testovaných. Několik desítek lidí je v karanténě nebo nařízené izolaci. Do práce tak aktuálně nemůže přes sto lidí. Pomáhají nám dobrovolní hasiči, pečlivě trasujeme a testujeme. Od jara se uzdravilo už přes padesát hasičů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…