Hasiči vezou humanitární pomoc uprchlíkům do Řecka

04.01.2016 14:27

V souvislosti s migrační krizí požádalo Řecko před koncem roku 2015 prostřednictvím Střediska pro koordinaci odezvy na mimořádné události Evropské komise (CECIS) o humanitární pomoc.

Hasiči vezou humanitární pomoc uprchlíkům do Řecka
Foto: HZS ČR
Popisek: logo Hasičského záchranného sboru České republiky

Česká republika obratem nabídla spací pytle, přikrývky, lehátka, pláštěnky a kamna na pevná paliva. Pomoc byla ze strany Řecka akceptována a v tuto chvíli se začíná humanitární pomoc připravovat. 

Z jednotlivých skladů Hasičského záchranného sboru ČR bude dnes, 4. ledna, svezen materiál do Národní základny humanitární pomoci ve Zbirohu. Zde bude naložen na tři vozidla se dvěma vleky a zítra, 5. ledna, se přesune do Brna (do Školního a výcvikového zařízení HZS ČR), odkud vyrazí ve středu 6. ledna směrem do Řecka. Zde bude předána do Centrálního skladu pro příjem humanitární pomoci ve městě Mandra (poblíž Athén).

Dopravu zajistí 8 příslušníků Záchranného útvaru HZS ČR, jako velitel konvoje pojede por. Mgr. Petr Vodička z HZS hl. m. Prahy.

Humanitární pomoc se skládá z 2000 přikrývek, 500 lehátek, 2000 spacích pytlů, 10000 pláštěnek a 40 kamínek. Cena materiálu je 4, 25 mil. Kč a hrazena bude ze státního rozpočtu.

Jedná se už o pátou zemi, které v souvislosti s migrační krizí Česká republika posílá humanitární pomoc. Vybavení pro nouzové ubytování jsme již dopravili do Maďarska, Slovinska, Chorvatska a Makedonie.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…