Hasičský záchranný sbor: Nová stanice Most byla slavnostně otevřena

09.02.2022 14:21 | Tisková zpráva

Symbolickým přestřižením pásky byla dne 8. 2. 2022 ve 14:00 slavnostně otevřena nová stanice a sídlo Územního odboru Most HZS Ústeckého kraje na adrese Dělnická 163 v Mostě.

Hasičský záchranný sbor: Nová stanice Most byla slavnostně otevřena
Foto: HZS ČR
Popisek: logo Hasičského záchranného sboru České republiky

Slavnostního otevření se zúčastnil místopředseda vlády a ministr vnitra Vít Rakušan, generální ředitel HZS ČR genmjr. Vladimír Vlček, hejtman Ústeckého kraje Jan Schiller, primátor města Most Jan Paparega, vedení HZS Ústeckého kraje a další hosté.

Původní budova byla uvedena do provozu v roce 1975 jako provizorní objekt na dobu maximálně dvacet let. Od roku 2010, kdy byly zjištěny závažné nedostatky ve stavebně technickém stavu budovy, vedení HZS Ústeckého kraje usilovalo o vybudování nových prostor pro výkon služby příslušníků HZS Ústeckého kraje a pro výkon státní správy na úseku požární ochrany pro území okresu Most. V roce 2015 byla zpracována projektová dokumentace pro územní řízení.

V roce 2018 byla zpracována dokumentace pro provedení stavby a po získání finančních prostředků byla pak v červnu 2020 zahájena samotná výstavba. První etapou bylo vybudování dočasného zázemí pro jednotku a odstranění starého objektu stanice. Druhou etapou byla výstavba nového objektu stanice.

Anketa

Je dnešní situace Ukrajiny stejná jako situace Československa roku 1938?

hlasovalo: 48687 lidí

Závěrečná etapa výstavby bude dokončena v průběhu roku 2022, kdy dojde k odstranění dočasného objektu a objektu stávajících garáží, které byly využívaný jednotkou v době výstavby nové stanice, a následně bude provedena úprava přilehlých venkovních ploch. Stanice Most je kompletně vybavená stanice typu C2-B,E-S s výjezdovými garážemi, stáním pro osobní auta, místností pro fyzickou přípravu, místností chemicko technické služby, šatnami, učebnou, kancelářemi, cvičnou věží, hřištěm a parkovištěm.

Stanice je mimo jiné předurčena pro zásahy na olejové havárie, dopravní nehody a mimořádné události většího rozsahu, např. železniční havárie či zřícení objektu. Pro tyto mimořádné události je stanice vybavena speciálním technickým kontejnerem ke stabilizaci budov a pro zásahy u hromadných dopravních nehod. Objekt je současně sídlem Územního odboru Most.

Zhotovitelem stavby je společnost ISTAR, spol. s r.o. Současné náklady na výstavbu představují 168.187.572,77 Kč. Projekt je částečně hrazen ze státního rozpočtu, částečně z programu REACT EU a je plně v souladu se specifickým cílem 6.1 – REACT-EU.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

22:08 Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

Frymburský břeh lipenské přehrady bude zdobit busta nebo jiná hmotná, umělecky cenná připomínka na p…