Hasičský záchranný sbor: Slavnostní poklepání základního kamene nové požární stanice v Bystřici pod Hostýnem

19.12.2020 18:23

17. prosince byl položen základní kámen nové budovy požární stanice na ulici Holešovská v Bystřici pod Hostýnem na Kroměřížsku, čímž byla slavnostně zahájena stavba této nové stanice.

Hasičský záchranný sbor: Slavnostní poklepání základního kamene nové požární stanice v Bystřici pod Hostýnem
Foto: udalosti112.cz
Popisek: Hasičský záchranný sbor ČR - logo

Profesionální hasiči mají stávající stanici v Bystřici pod Hostýnem v budově města. Pro navýšené početní stavy hasičů i techniky je však nevyhovující. Proto bylo rozhodnuto o výstavbě nové moderní budovy, která by měla být hotová do konce roku 2021.

Projektová cena stanice přesáhla 71 milionů korun, soutěží se snížila na necelých 63 milionů korun. 14 milionů z toho pokryje evropská dotace a pět milionů na stavbu věnoval Zlínský kraj.  Pozemek o velikosti 2819 m2 již dříve bezúplatně převedlo město Bystřice pod Hostýnem. Dalších 231 m2 odkoupil Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje od Správy a údržby silnic Kroměřížska, s.r.o. se sídlem v Bystřici pod Hostýnem, které budou sloužit k napojení pozemku stanice na příjezdovou cestu.

Slavnostního aktu se zúčastnilo i několik významných hostů jako například generální ředitel HZS ČR genpor. Ing. Drahoslav Ryba, náměstek hejtmana Zlínského kraje Ing. Radek Doležel, starosta města Bystřice pod Hostýnem Mgr. Zdeněk Pánek, z firmy První KEY STAV Roman Michlíček a mnoho dalších. Tito se poté ujali spolu s ředitelem krajského ředitelství HZS Zlínského kraje plk. Ing. Vítem Rušarem samotného slavnostního aktu a symbolicky poklepali na kámen.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kancelář prezidenta republiky: Prezident Petr Pavel navrhl Senátu ústavní soudce

7:23 Kancelář prezidenta republiky: Prezident Petr Pavel navrhl Senátu ústavní soudce

Prezident republiky Petr Pavel předložil podle čl. 84 odst. 2 Ústavy ČR a § 6 zákona č. 182/1993 Sb.…