Hassan Mezian a Ústecký kraj podporuje zachování nemocnic na Litoměřicku

15.06.2012 20:55

Tisková zpráva k aktuálnímu dění na Litoměřicku a Roudnicku.

Hassan Mezian a Ústecký kraj podporuje zachování nemocnic na Litoměřicku
Foto: litomerice.cz
Popisek: Litoměřice

Všeobecná zdravotní pojišťovna prostřednictvím médií zveřejnila, že bude navrhovat neprodloužení smluv pro některá oddělení Městské nemocnice v Litoměřicích a Podřipské nemocnice s poliklinikou v Roudnici nad Labem. Konkrétně v případě Litoměřic se jedná o oddělení urologie a ORL, chirurgie se má transformovat na jednodenní péči. Co se týče Roudnice, VZP chce rušit gyneologicko - porodnické oddělení a pediatrii. Také chirurgii změnit na jednodenní péči a uzavřít krátkodobou smlouvu například pro internu.

"S ředitelem krajské pobočky VZP v Ústí nad Labem Petrem Veselským jsem na konci května jednal a už tehdy mi řekl, co nyní potvrdil médiím. Samozřejmě mě tyto zprávy netěší. Potvrdilo se ale to, co jsem ve svém prohlášení uvedl již v polovině dubna, že i Městská nemocnice v Litoměřicích má také potíže v některých oblastech ve splnění předepsaných kritérií VZP. Mrzí mě, že se nepovedlo navázat spolupráci obou nemocnic v okrese v jednání s pojišťovnou. Naopak se situace vyhrotila," konstatoval krajský zastupitel Hassan Mezian (ČSSD), který je členem sociální a zdravotnické komise Ústeckého kraje.

"Ústecký kraj jasně deklaroval, že podporuje zachování všech nemocnic v kraji, tedy i v Litoměřicích a Roudnici nad Labem. Osobně považuji zachování obou nemocnic v okrese za svou prioritu," uvedl Hassan Mezian.

Krajského zastupitele těší, že se občané na Litoměřicku a Roudnicku začali o osud obou nemocnic zajímat. "Je zřejmé, že jakmile pacienti zjistí, že by pro ně byla ohrožena zdravotní péče, začínají se aktivizovat. Podporuji smysluplné aktivity a jsem nápomocen při prosazování zachování zdravotní péče v našem okrese v současném rozsahu. Budu o tomto problému hovořit s poslanci a senátory, a to nejen zvolené za ČSSD," dodal Hassan Mezian.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Dobrý den, pane Okamuro,

je SPD ochotná ke spolupráci, příp. k vytvoření koalice s KSČM pro parlamentní volby v příštím roce? Děkuji.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Správa železnic: Stanice v Bubnech získává svoji podobu, vznikají i navazující estakády

7:02 Správa železnic: Stanice v Bubnech získává svoji podobu, vznikají i navazující estakády

Projekt modernizace trati mezi Prahou, letištěm a Kladnem úspěšně pokračuje, už rok a čtvrt prochází…