Házenkářský klub Dukla Praha, jedna z příspěvkových organizací ministerstva obrany, se raduje z úspěšné sezóny

05.06.2016 11:06

Házenkářský klub Dukla Praha, jenž je příspěvkovou organizací Ministerstva obrany, zažívá letos nejúspěšnější sezónu od roku 1996. Její hráči se dostali mezi čtyři nejlepší týmy evropského poháru a v domácí extralize vybojovali stříbro.

Házenkářský klub Dukla Praha, jedna z příspěvkových organizací ministerstva obrany, se raduje z úspěšné sezóny
Foto: mocr.cz
Popisek: Budova Ministerstva obrany ČR

Výsledku letošní extraligy házené si vedení HC Dukla cení víc, než zisku titulu z roku 2011. Dukla totiž po dvaceti letech opět pronikla do povědomí evropské házenkářské společnosti postupem do semifinále evropského poháru, kde podlehla po vyrovnaných utkáních pozdějšímu vítězi z Portugalska ABC/ U MINHO Braga.

Dobře si HC Dukla vedla i v domácí extralize, kde vyhrála základní část a až ve finále podlehla Talentu Plzeň. „Podepsala se na nás náročná sezóna i zranění klíčivých hráčů,“ podotkl ředitel HC Dukla Praha Vladimír Orság.

Kvalitní výkony v extralize znamenaly pozvání do národního týmu mužů i juniorů pro Milana Kotrče, Davida Šůstka, Tomáše Petržalu, Jana Jeníčka, Dieudonne Mubenzema a Ondřeje Šimůnka.

Celé družstvo zůstává i pro nadcházející sezónu pohromadě, což dává reálný předpoklad úspěšného vystoupení jak v evropských pohárech, tak i v domácí soutěži.

Z úspěchu házenkářů má radost i náměstek pro řízení sekce průmyslové spolupráce a řízení organizací MO Tomáš Kuchta: „Házenkáře Dukly dlouhodobě podporujeme. Jsem rád, že byli v letošní sezóně tak úspěšní.“

HC Dukla Praha 1

reklama

autor: Tisková zpráva

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

LIBERTY Ostrava: Restrukturalizační plán byl schválen valnou většinou věřitelů

11:08 LIBERTY Ostrava: Restrukturalizační plán byl schválen valnou většinou věřitelů

Věřitelé společnosti LIBERTY Ostrava schválili restrukturalizační plán, pro který hlasovalo více než…