Hejtman Hašek: Abyste se z kteréhokoliv zásahu vrátili v pořádku...

16.10.2015 17:00

Řešení mimořádných situací, překonávání překážek, rychlejší a bezpečnější zásahy a využití i pro integrovaný záchranný systém. Hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek předal v pátek 16. října 2015 jihomoravským policistům nové zásahové auto, které pro zásahovou jednotku pořídil Jihomoravský kraj za 4,3 milionu korun.

Hejtman Hašek: Abyste se z kteréhokoliv zásahu vrátili v pořádku...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michal Hašek

„Jsem rád, že dnes mohu jménem Jihomoravského kraje předat tento dar. Policie, hasiči a další složky IZS s Jihomoravským krajem spolupracují dlouhodobě a já si této spolupráce velmi vážím. Především Vám chci popřát, abyste se z kteréhokoliv zásahu vrátili v pořádku. Vím, že jste nasazováni v nebezpečných situacích, na které jste také cvičeni. Chceme, abyste byli co nejlépe vybaveni,“ řekl policistům při předání vozidla hejtman Michal Hašek. Uvedené speciální zásahové auto je třetím podobným v republice, kterým disponuje policie (po Praze a Ostravě).

„Toto vozidlo pro zásahovou jednotku vytváří další možnosti pro řešení mimořádných situací při jejím nasazení. Do budoucna bude i pomocníkem v případě potřeby pro integrovaný záchranný systém. Vozidlo má celou řadu možností, zejména se dostane do vyšších pater, umožní tak rychlejší a bezpečnější zásah. Umožňuje také vytahování imobilních vyprošťovaných osob. Děkuji za podporu Jihomoravského kraje, které si nesmírně vážím,“ řekl krajský policejní ředitel Leoš Tržil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti uspělo v prestižní anketě Zákon roku

11:27 Ministerstvo spravedlnosti uspělo v prestižní anketě Zákon roku

Ve čtvrtek 25. dubna 2024 byly vyhlášeny výsledky patnáctého ročníku ankety Zákon roku. Na druhém mí…