Hejtman Netolický: Historické vlaky lákají turisty na Králicko již třetím rokem

07.08.2017 9:45

Třetí ročník pravidelných sobotních jízd historických vlaků z České Třebové do Hanušovic má za sebou již sedm víkendů. Za více jak měsíc a půl provozu vyzkoušelo tuto turistickou atrakci přes 1600 cestujících. Ti se svezli osobními vagony zvanými Rybák, taženými prvorepublikovými parními lokomotivami, nebo motorovým vozem Krokodýl z 60. let.

Hejtman Netolický: Historické vlaky lákají turisty na Králicko již třetím rokem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Hejtman Pardubického kraje Martin Netolický

"Zájem cestujících nadále trvá, což nás samozřejmě těší. Ohlasy předchozích dvou ročníků byly velmi pozitivní a projevuje se to i v počtu cestujících v letošním roce, ve kterém využíváme nejdelší trasu ze všech tří ročníků. Po dokončení rekonstrukce jsme se vrátili až do stanice Hanušovice v sousedním Olomouckém kraji,“ uvedl hejtman Martin Netolický a doplnil pozvánku na vojensko-historickou akci Cihelna 2017, která se nedaleko Králík uskuteční v sobotu 19. srpna.

„Stejně jako v předchozích letech vyrazí na Cihelnu posílená souprava, která pojme zdaleka nejvíce cestujících ze všech letních jízd. Zároveň jsme v rámci této výjimečné akce připravili změnu v jízdním řádu tak, aby si mohli návštěvníci celou akci více vychutnat. Na zpáteční cestě proto budou posunuty odjezdy ze všech stanic přibližně o 90 minut oproti běžnému jízdnímu řádu,“ dodal hejtman Netolický.

Prozatím nejúspěšnější sobotu z pohledu obsazenosti vlaků byl 8. červenec, kdy se parním vlakem svezlo celkem 550 cestujících. Zajímavostí je také 18 přepravených kočárků.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

7:23 České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

Poslední dubnový víkend se poprvé v letošním roce otevře ČD Muzeum v Lužné u Rakovníka. Pro návštěvn…