Hejtman Netolický: Při kalamitách budeme rychlejší, než soukromá firma

14.10.2016 17:52

Hejtman Martin Netolický dnes za přítomnosti ředitele kanceláře Asociace krajů České republiky Radka Polmy podepsal Memorandum o společném postupu při zabezpečení zimní a běžné údržby silnic I. třídy. Dle textu memoranda budou vybrané druhy údržby, především pak zimní údržbu na silnicích prvních tříd zajišťovat kraje, aniž by na sebe musely převzít kompletní údržbu těchto komunikací, což stanovovala platná právní úprava.

Hejtman Netolický: Při kalamitách budeme rychlejší, než soukromá firma
Foto: Hans Štembera
Popisek: Hejtman Pardubického kraje Martin Netolický

„Touto úpravou by skončil stav, kdy se na jednotlivé úseky silnic prvních tříd vypisovalo výběrová řízení. Proti tomu jsme však dlouhodobě protestovali, protože to přinášelo celou řadu komplikací,“ uvedl hejtman Martin Netolický.

V současné době kraje mohou převzít pravomoci za údržbu silnic I. třídy, ale pouze jako celek, což znamená, že by museli zabezpečovat údržbu ve stejném rozsahu jako na silnicích II. a III. tříd, které mají ve svém vlastnictví.„Pokud vše dopadne dle návrhu, tak zefektivníme práci a zajistíme rychlejší nápravu při kalamitních stavech. Nejsem si jist, zda soukromý subjekt toto dokáže včas zajistit,“ sdělil Netolický

Návrh předpokládá, že zimní údržbu budou na celém území kraje zajišťovat servisní organizace. „V našem případě se jedná o Správu a údržbu silnic Pardubického kraje, která má nejen dostatečnou techniku a zkušenosti, ale také proškolené zaměstnance, kteří již nyní zabezpečují údržbu na silnicích nižších tříd v majetku kraje,“ dodal hejtman Martin Netolický.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…