Hejtman Netolický: Zásah IZS v Explosii fungoval výborně. Další výbuchy nehrozí

23.08.2017 18:24

V návaznosti na pondělní dopolední zahoření střelného prachu v pardubické Explosii, komunikoval hejtman Pardubického kraje Martin Netolický s generálním ředitelem společnosti Josefem Tichým. Podle hejtmana další problémy nehrozí. Zároveň pochválil zásah jednotek integrovaného záchranného systému včetně podnikové hasičské jednotky.

Hejtman Netolický: Zásah IZS v Explosii fungoval výborně. Další výbuchy nehrozí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Hejtman Pardubického kraje Martin Netolický

„Integrovaný záchranný systém zafungoval při zásahu v Explosii výborně, a to včetně naší záchranky, která na místo dorazila do deseti minut od ohlášení události. Hovořil jsem s generálním ředitelem společnosti Josefem Tichým, který mne ujistil, že další problémy nehrozí. Příčina zahoření se v současné době vyšetřuje,“ uvedl hejtman Martin Netolický.

První při zásahu byla podniková jednotka hasičů, kteří jsou vyčleněni pro společnosti Synthesia a Explosia. „Tato událost dokazuje, že v areálech podniků, kde existuje potenciální nebezpečí, je neocenitelné fungování podnikové hasičské jednotky. Hasiči v těchto provozech mají výbornou místní znalost a jsou na zásahy pravidelně trénováni,“ dodal Netolický.

Na místě byli zraněni tři zaměstnanci podniku. Jeden z nich byl po ošetření v Pardubické nemocnici odpoledne propuštěn. Zbývající dva budou hospitalizováni s drobnějším až středně těžkým zraněním.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP opraví tramvajovou trať na Letenském náměstí

13:04 DPP opraví tramvajovou trať na Letenském náměstí

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) začne od středy 17. dubna 2024 od brzkých ranních hodin s opravou…