Hlavní partneři budou nadále podporovat nové startupy ve Zlínském kraji

10.09.2014 14:43

Hlavní partneři budou nadále podporovat nové startupy ve Zlínském kraji. V říjnu odstartuje další ročník soutěže Můj první milion

Hlavní partneři budou nadále podporovat nové startupy ve Zlínském kraji
Foto: zlin.eu
Popisek: Letecký pohled na centrum města Zlín

Více než pět desítek projektů, ceny za 430 000 korun, množství workshopů a prezentací. Taková je stručná bilance uplynulého ročníku soutěže o nejlepší podnikatelský záměr Můj první milion, kterou pořádá Technologické inovační centrum s.r.o. Další díl do mozaiky podpory podnikání ve Zlínském kraji je před spuštěním – aktuální 8. ročník odstartuje 1. října. Hlavními partnery soutěže budou nadále Nadace SYNOT, SYNOT ICT Service, a.s. a Sdružení pro rozvoj Zlínského kraje.

„Připravovaný ročník přinese několik změn, to hlavní ale zůstává – ceny, workshopy a zpětná vazba odborníků, které pomohou těm nejlepším autorům s realizací jejich záměrů,“ říká ředitelka pořádajícího Technologického inovačního centra Zlín Daniela Sobieská. Na vítěze čeká opět finanční odměna 70 000 korun. Uzávěrka soutěže je 30. ledna příštího roku.

Hlavními partnery soutěže jsou Nadace SYNOT, společnost SYNOT ICT Service, a.s. a Sdružení pro rozvoj Zlínského kraje. Podpora ze strany skupiny SYNOT je koncepční. „Dlouhodobě se snažíme být nápomocni především mladým, talentovaným lidem. V soutěži Můj první milion je celá řada těchto nadšenců. Většinou jim však schází potřebné zázemí, finance a především zkušenosti, potřebné k realizaci nadějných myšlenek a start-upových projektů. Právě v tomto jim chceme být nápomocni. Soutěžícím můžeme poskytnout naše mezinárodní zkušenosti s podnikáním, konzultace i služby supermoderního Datového centra Monaco,“ uvedl výkonný ředitel společnosti SYNOT ICT Services, Michal Gajdošík. 

Sdružení pro rozvoj Zlínského kraje podporuje soutěž a začínající podnikatele dlouhodobě, partnerem bylo již od 1. ročníku soutěže. „Podporu podnikání vidíme jako jednu z cest jak pomoci celému regionu. A soutěž Můj první milion je zajímavou možností, jak u mladých lidí vzbudit zájem o vlastní podnikatelské aktivity,“ vysvětluje ředitel Sdružení pro rozvoj Zlínského kraje Jaroslav Toufar.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Temelínské cyklobusy zahájily sezónu

10:04 ČEZ: Temelínské cyklobusy zahájily sezónu

Do práce v autobuse, zpátky domů na kole. Také letos mohou zaměstnanci elektrárny k dopravě do práce…