Hnutí Brontosaurus: Příběhy 40 let pomoci přírodě a památkám

01.07.2014 16:22

Při příležitosti oslav 40 let dobrovolnictví pro přírodu a památky spouští Hnutí Brontosaurus soutěž s názvem Příběhy nadšení.

Hnutí Brontosaurus: Příběhy 40 let pomoci přírodě a památkám
Foto: brontosaurus.cz
Popisek: Hnutí Brontosaurus

Před 40 lety odstartovali lidé z Hnutí Brontosaurus obrovskou vlnu pomoci přírodě a památkám. Desetitisíce nadšenců nezištně opravovaly hrady, kosily louky, sázely stromy nebo třeba uklízely černé skládky. Svými činy změnili naši zemi jako málokdo. A pokračují v tom dodnes. Nejen s Brontosaurem, ale i s jinými organizacemi nebo prostě sami.

Při příležitosti tohoto výročí se Hnutí Brontosaurus rozhodlo uspořádat soutěž s názvem Příběhy nadšení. Chce tak vytvořit mozaiku českého dobrovolnictví pro přírodu a památky od roku 1974 až po současnost. Hledá silné životní příběhy lidí, osudy lokalit, ale i nevšední zážitky z dobrovolničení. 

Ze všech příspěvků vybere odborná porota 12 absolutních vítězů, jejichž příběhy zpracujeme do veliké výstavy a autoři obdrží hodnotné ceny. Zároveň budou autoři všech příspěvků a nominací zařazeni do slosování, z kterého vzejdou další výherci, kteří taktéž obdrží hodnotné ceny. Vyhrát tedy může každý!

Sběr příběhů probíhá v průběhu celé! ho července. V srpnu proběhne vyhodnocení a zpracování výherních příspěvků a výsledky vyhlásíme v září na "Festivalu dobrovolnictví a oslav 40 let působení Hnutí Brontosaurus -- Dort pro Brontosaura".

Veškeré podrobnosti k soutěži lze nalézt na www.pribeh-nadseni.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pražská strojírna: Chystáme několik zakázek pro dopravní podnik Berlín

16:05 Pražská strojírna: Chystáme několik zakázek pro dopravní podnik Berlín

Pražská strojírna bude v letošním roce opět dodávat své výrobky do Berlína. Předmětem zakázky je šes…