Hospodářská a sociální rada se chystala na příští rok

19.12.2017 21:42

Naposledy v letošním roce se sešli členové Hospodářské a sociální rady Mostecka (HSRM). Tentokrát ovšem na pravidelném sněmu, aby probrali nejdůležitější záležitosti na příští rok.

Hospodářská a sociální rada se chystala na příští rok
Foto: HSRM
Popisek: Hospodářská a sociální rada Mostecka

Kromě informace o činnosti rady schvalovali její členové také například rozpočet na rok 2018. V něm je zřejmě nejpodstatnější změnou absence položky Fond podpory projektů. Už na podzim se totiž zástupci HSRM shodli, že v příštím roce bude rada podporovat zajímavé projekty jiným způsobem než doposud. „Ačkoli už nebudeme dvakrát ročně vypisovat výzvy pro žadatele jako doposud, nechali jsme si v rozpočtu dostatečnou rezervu, pokud by se objevil zajímavý rozvojový projekt, který bychom chtěli podpořit,“ vysvětlila předsedkyně HSRM Helena Veverková.

Hospodářská a sociální rada Mostecka bude i v příštím roce fungovat podobně jako letos. I nadále se bude scházet jednou měsíčně. Počítá se také s tím, že se na jednáních budou prezentovat její členové a informovat o novinkách z oblastí, v nichž působí. Kromě toho členové HSRM schválili takzvaná nosná témata pro příští rok. Na jejich projednávání chce rada zvát i odpovědné zástupce z patřičných úřadů, případně ministerstev.

Hospodářská a sociální rada Mostecka má v současnosti 59 členů, z toho 41 právnických osob, 16 fyzických osob a dva externí partnery. Třináctičlenné předsednictvo se volí na pětileté období, změny v jeho složení se naposledy schvalovaly letos na jaře, když do něj byli nově zvoleni Drahomíra Miklošová, starostka Obrnic a Petr Mareš z United Energy.

Hospodářská a sociální rada Mostecka vznikla v březnu roku 1999 jako apolitické občanské sdružení, jehož členy jsou fyzické a právnické osoby, instituce státní nebo veřejné správy, které žijí nebo působí na Mostecku. V současnosti má 59 členů. Hospodářská a sociální rada Mostecka je členem Hospodářské a sociální rady Ústeckého kraje, která sdružuje sedm okresních sdružení působících v rámci kraje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo zahraničí: První Národní rozvojový den v Černínském paláci

13:21 Ministerstvo zahraničí: První Národní rozvojový den v Černínském paláci

Ve čtvrtek 25. dubna se na Ministerstvu zahraničních věcí uskuteční historicky první Národní rozvojo…